Forskellen i præstationer mellem kort og lang overskrifter

Forskellen i præstationer mellem kort og lang overskrifter

headere i en forbrændingsmotor fjerne brændt udstødningsgasserne fra forbrændingen kamre . Jo lettere det er for udstødningsgas at forlade flasker , jo hurtigere og nemmere er det for motoren at suge i frisk luft og brændstof til den næste runde af forbrænding , og jo større elproduktion . Generelt lange overskrifter give bedre ydelse , men ulemper sikkert findes .

Definition

Sidehoveder er relativt simple dele. En header er en samling af rør , der forbinder til udstødningsventilen af flaskerne . Header kanaler udstødningsgas til katalysatoren , hvorfra det ledes ind i lydpotten og endelig kommer ud af bilen . I V-konfiguration eller bokser-type ( flad-konfiguration ) motorer , cylindre på to separate banker og er for langt væk til at dele en fælles udstødningsrør system . Sådanne motorer har to sæt headere , gasserne som måske eller måske ikke i sidste ende indgå i en enkelt rør længere nede .

Betydning

For at forstå betydningen af overskrifter og resten af udstødningssystemet , vi skal sætte os med et begreb kaldet " modtryk ". Modtryk er modstanden skyldes den gas , som endnu ikke forlade rør i udstødningssystemet . Motoren er nødt til at arbejde mod dette pres for at skubbe gasser ud af flaskerne ved afslutningen af hver Forbrændingscyklus og gøre plads til frisk luft . Jo større modtryk , jo hårdere skal motoren skal skubbe og mere af sin magt det skal bruge til dette ressourcespild aktivitet i modsætning til at bevæge køretøjet frem .

Lang vs Short

Som en generel regel , langt rør overskrifter give bedre resultater, da de holder udstødningsgasserne fra forskellige cylindre separate længere og giver en mindre begrænset sti for hver cylinder . I en kort overskrift , vil de individuelle rør fra hver enkelt flaske slutte relativt tidligt og smelter sammen til en enkelt tykkere rør . I en længere header , vil de individuelle rør tilslutte yderligere nedstrøms , ved den tid, de gasser nå tykkere enkelt rør , vil de have samlet tilstrækkelig hastighed til at skubbe imod det høje tryk gassen i tykke sluttede røret med større lethed . Dette er den grundlæggende årsag til den lette vejrtrækning og større magt , som lange overskrifter .

Forbehold

Mens langt rør overskrifter vil generelt give bedre resultater , skal det holdes for øje , at deres installation og integration i det øvrige af en eksisterende udstødningssystem er en vanskelig opgave . Nogle gange er der simpelthen ikke nok plads til korrekt installere lange overskrifter , også klemme rør i rum, der er blevet designet til at være ledig , kan føre til overophedning af kritiske motorkomponenter . Overskrifterne selv og installationen er dyre , hvis enheder er blevet dårligt udformet, kan de føre til tab af strøm . Hertil kommer , ofte skiftende motorkomponenter såsom overskrifter tomme auto producentens garanti og kan tvinge dig til at betale regningen i tilfælde af en motorfejl .


Relaterede artikler


hvordan du installerer en kicker amp
hvordan man programmerer en enkelt vadested lastbil nøgle
instruktioner for superchips til Duramax diesel
hvordan du indstiller uret på en Pioneer DEH - P3600 bilstereo
den bedste high performance hele sæsonen dæk
hvordan man kan øge gevinst i en audio rørforstærker
hvordan man programmerer en Chrysler garage døråbner
hvordan man programmerer en hjem link døråbner
hvordan du gør din egen forrude bogstaver til en bil
1989 mustang ramme stik installation