hvordan man kan se, om en basenhed er blæst

hvordan man kan se, om en basenhed er blæst

En blæst basenhed er aldrig en god ting . Skaderne på den woofer kan variere fra smerteligt klart for næsten umærkelig. Desværre , hvis det lyder som om woofer kan være blæst det sandsynligvis er . Der er en række måder at kontrollere, om en blæst woofer , men den mest effektive er at bare lytte til det . En blæst basenhed vil gøre knitrende , smældende eller kradse lyde , hvoraf ingen er gode tegn . Men hvis bashøjttaleren ikke blæses men bare beskadiget, kan det reddes og repareres
1 .
Undersøg woofer . Kig på keglen på woofer og se om der er nogen revner . Keglen er den vigtigste del af den forreste del af højttaleren : Det ligner en hjulkapsel og hvor lyden kommer ud . Revner Her er de mest indlysende symptom på en blæst basenhed . Dog kan en kegle , der ser normale stadig blive blæst .
to .
Tryk woofer i. Læg din hånd på keglen med alle dine fingre , men ikke trykke direkte i centrum . Hvis bevægelsen af woofer er " rå ", dvs , hvis den ikke bevæger sig ind og ud uden problemer , der kan være et problem . Gør dette forsigtigt . En sund basenhed skal bevæge sig let . Sammenlign bevægelse woofer du teste med den, en arbejdsgruppe woofer .
3 .
Tjek resten af udstyret . Sørg for at alle ledninger, stik og forstærkere er tilsluttet korrekt og virker. Det problem kan ikke være i woofer , men i en forkert sammenhæng.
4 .
Lyt til bashøjttaler . Spil lyd i høj kvalitet gennem det , som et professionelt produceret CD eller en MP3- fil med en højere sats end 192 kbps ( kilobyte pr sekund ) . Lyt til eventuelle forstyrrelser i lydsignalet . Popping , knitrende eller kradse lyde er sikre tegn på en blæst basenhed .

Den gode nyhed er, at woofer muligvis ikke er fuldt brudt , kun ødelagt så visse frekvenser udløser " blæst lyde . " Brug en subwoofer prøvebane , som kan købes på ethvert stereoanlæg butik . Subwooferen testbane vil spille en række af bas frekvenser, således at lytteren kan isolere problemet .


Relaterede artikler


hvordan du gør din lyddæmper højere
Hvordan installerer jeg en radio i en 2004 toyota Solara ?
hvordan du fjerner 3m krop tape
fordele og ulemper ved rør eller slangeløse scooter dæk
hvordan man kan forbinde 2 RCA -indgange sammen på en bil forstærker
1996 Z28 Camaro : alarm instruktioner
hvordan du udskifter en automatisk skift knop
hvordan man kan bygge brugerdefinerede subwoofer kasser
hvordan du udskifter batteriet i nøglering til et 1993 saab
Sådan nulstiller cd afspiller i en Mitsubishi Montero