fejlfinding af AC i en 2000 Cadillac

fejlfinding af AC i en 2000 Cadillac

Fejlfinding i AC -systemet i din 2000 Cadillac før sommer hits . Uanset om det er et problem med en utæt slange eller den magnetiske kobling , problemerne er forholdsvis enkel at diagnosticere . Før du tager din 2000 Cadillac ind på butikken for , hvad der kunne vise sig at være et dyrt reparation , er der et par trin til fejlfinding , kan du køre igennem på egen hånd
1 .
Start motoren og tænd for blæser og AC for at se, om nogen af AC kontrolelementer der er beskadiget . Hvis kontrollerne er løse eller vanskelige at flytte , få dem udskiftet . Hvis du ikke hører eller føler blæseren tændes , kan en sikring har blæst , eller ventilatoren kan være defekt .
to .
Kontroller sikringen boksen for enhver blæst sikringer . Konsultere instruktionsbogen for at finde sikringsboksen for din model fra 2000 Cadillac . Læs den skematiske om sikring dæksel for at få instruktioner om , hvordan man identificerer sikringen sluttet til AC -systemet . Hvis de tynde metaltråd inde i glasset sikringen er gået i stykker , erstatte det med en anden af præcis de samme amperetal .
3 .
Start motoren, og kontrollér de to varmer slanger under kølerhjelmen . Kaminen slanger stikker ud fra firewall . Slangerne er ca tykkelsen af en almindelig haveslange . Denne firewall er det metal division , der adskiller motorrummet og passagerkabinen . Det løber fra lige under forruden på undersiden af motoren . Placer din hånd på de to varmer slanger . De bør begge være varm at røre ved . Dog bør man være mærkbart køligere end den anden. Hvis det ikke er , kan det betyde , at ventilstyring skal udskiftes . Har en kvalificeret mekaniker undersøge dette nærmere for dig .
4 .
Start motoren og drej AC op til den højeste indstilling . Kontrol under kølerhjelmen for at se om magnetkoblingen sluttet til AC kompressoren tændes . Hvis det ikke spin , kan det betyde , at systemet er lav på kølemiddel . Har en mekaniker refill systemet . En støjende kompressor kan betyde , at det er tæt på ikke . Hvis den magnetiske kobling er modtager spænding , men er ikke engagerende kompressoren , kan koblingen være defekt og skal udskiftes .
5 .
Kontroller AC slanger for lækager . Hvis du bemærker en grøn , olieagtig rest på slangerne , kan de skal udskiftes .
6 .
Test AC system med motoren slukket for tilstrækkeligt tryk . Fjern den sorte hætter fra tjenesten portene på Cadillac 's AC -enhed . Skru den blå slange til lave side service havnen og den røde slange til den høje side port . Testen måler har både en rød pressostat og en blå skærm . En normal tryk læsning skal være mellem 50 og 80 psi . Hvis aflæsningen ikke er i dette interval , kunne det tyde på en lækage . Har en kvalificeret mekaniker undersøge sagen nærmere for dig .


Relaterede artikler


Jeg kan ikke få nøglen ud af tændingslåsen på et 1995 borgerlige
hvordan du udskifter 1997 bmw forlygter
dæktryk skærm værktøjer
hvordan luft i dækkene støtte en bil ?
hvordan du udskifter bremse lys på en 2007 Silverado
hvordan man kan reparere en Hyundai hale lys
Hvordan fjerner jeg en cd -afspiller fra en 2005 Ford ?
hvordan man kan lave ridser på kofangeren af en bil
Hvorfor er min lydpotte højt ?
hvordan man sand en rusten bil til at male