forskellige vægte af konventionel olie

forskellige vægte af konventionel olie

Alle konventionelle motorolier har en viskositet eller vægt rating . Denne rating er oliens evne til at smøre på bestemte temperaturer . I de forløbne år , var der først og fremmest lige olie , der kun havde en rating , der i øjeblikket er to ratings for alle olier , koldt og varmt

Forskel

Den kolde og varme ratings er helt forskellige , men er ekstremt vigtigt . Den kolde rating er nummeret før " W " på flasken . Jo lavere rating , jo bedre er det flyder i koldt vejr . Efter " W "er den rating på 210 grader F. Jo lavere tallet er, jo bedre flow , men mindre smøring .

Fordele

Ud over flow og smøring egenskaber , viskositet ratings har andre fordele . Den varme rating er i fokus punkt, da det er der, hvor alle de andre fordele spiller ind . Den lavere rating flyder lettere , så det kan forbedre brændstoføkonomien og lægge mindre pres på en oliepumpe . Jo højere rating er en tykkere olie . Det vil absorbere varmen bedre samt lække langsommere , hvis du har en olielækage eller andet sted .

Ulemper

Jo lavere rangerede olie bryder hurtigere og ikke sprede varmen meget godt . Jo højere viskositet olien er vanskeligere at flyde igennem olie passager og skaber yderligere friktion . Dette sænker brændstoffer økonomi og lægger pres på oliepumpen

Lodder

Der er mange forskellige vægte til rådighed , de mest almindelige er : . 0W20 , 0W30 , 5W20 , 5W30 , 10W30 , 10W40 , 10W50 , 15W40 og 20W50 .

SAE

SAE olie er en lige stil olie , der ikke har ejendommen ændrer ved forskellige temperaturer . Det er ikke brugt meget i dag , men du kan stadig finde SAE30 og SAE40 på hylderne .


Relaterede artikler


hvordan man korrekt balance dæk
hvordan man kan låse en Delco radio med en kode
hvordan du udskifter en auto batteri
Sådan nulstiller du vedligeholdelse på en toyota
Hvordan installerer jeg en radio kode for en 2005 honda odyessy ?
fjernelse af en Sebring ’s forlygter
hvordan man rent karburatorer
hvordan du udskifter bageste differentiale væske
hvordan man kan male en bildør
hvordan man kan kontrollere transmissionsolie på a 2005 Tacoma