hvordan man kan foretage fejlfinding af aircondition i en 2004 Honda Civic

hvordan man kan foretage fejlfinding af aircondition i en 2004 Honda Civic

Mister A /C i din 2004 Honda Civic i midten af sommeren er ikke sjovt . En tur til butikken for at få dit A /C system tjekket ud , kan være dyrt . Har en lille viden om , hvad problemet kunne være , vil spare dig et par dollars . Problemerne er normalt relativt enkelt at fejlfinde , hvad enten det er et problem med et kølemiddel lækage , eller en sprunget sikring

Du skal bruge: .
Air conditioner kompression gauge


1 .
Tænd for køretøjets motor og teste alle A /C switche og drejeskiver på instrumentbrættet for løshed eller modstand . Kontroller , at A /C er faktisk tændt og ikke kun den elektriske blæser . Hvis blæseren ikke sparke ind, kunne det være , at en sikring er sprunget , eller blæseren selv kan være nødvendigt at udskifte .
to .
Kontroller sikringen 's panel ( under førersiden instrumentbræt ) For enhver blæst sikringer . Tjek vejledningen på sikringsskabet panelet for at få instruktioner hvordan du finder sikringen tilsluttet til A /C -system . Hvis den tynde metaltråd inde i glasset sikringen er brudt i to , erstatte det med en anden af præcis de samme amperetal .
3 .
Tænd for motoren og sæt A /C styrer deres koldeste indstilling . Kontrol under kølerhjelmen at se, om den magnetiske kobling på kompressoren spark på . Du vil kunne se det begynde at dreje. Hvis det ikke sparke på , kan problemet være , at systemet er lav på kølemiddel . Har en mekaniker undersøge dette nærmere for dig . Sørg for, at drivremmen sidder fastgjort til kompressoren . Kontroller kompressoren og A /C slanger for utætheder .
4 .
Check under emhætten ( med motoren i gang ) for de to slanger på firewall'en . De er de samme tykkelse af en haveslange . Rører de to slanger . De bør begge være varm , men man skal være mærkbart køligere end den anden. Hvis det ikke er , kan problemet være med ventilstyring . Har en kvalificeret mekaniker undersøge dette for dig .
5 .
Brug en air condition overtryk for at finde den korrekte tryk i systemet . A /C måler slanger er farve-kodede , den blå farve -kodede slange har en forbindelse , der passer på den lave side service port , og den røde slange har en forbindelse , der passer på den høje side . Trykket skal læse mellem 50 PSI ( pounds per square inch ) og 80 PSI . Hvis det er lavere end dette , har en mekaniker tjek systemet for dig .


Relaterede artikler


hvordan man kan udfylde en 12- volt batteri med vand
hvordan man kan male fra 1984 Chevy lastbil
hvordan man kan lave ridser på en 2008 toyota corolla
virkninger på en bil løber tør for gas
hvor er den brændstoffilteret placeret på en 2001 Ford F150 4x4 ?
hvordan man kan rense rusten bil batteri terminalerne
hvordan man kan købe jeep dele
hvordan man kan reparere vinduesviskerne på en Mustang
hvordan du udskifter en klimaanlægget filtrere på en 2002 toyota Avalon
tegn på en dårlig brændstof trykregulator