typer af auto olie

typer af auto olie

Motorolier er vant til at smøre forskellige bevægelige del af en bilmotor . Olie renser og forhindrer korrosion , køler motoren ved at varme væk , samtidig med at motorens forsegling . Olier reducere friktionen og øge motorens ydeevne . Motorolier er oliebaserede og ikke-olie syntetiseret kemikalier . Konventionel olie adskiller sig fra syntetisk olie i dens sammensætning og biprodukter givet ud, når det bruges . Alle olier har en kinetisk viskositet rating . Society of Automotive Engineers udviklet denne SAE rating for olie baseret på dens vinter kvalitet , kold-start viskositet et nummer, og "W " . Jo længere olien tager at flyde gennem en standard åbning , desto højere er dens viskositet . Viskositet er tykkelsen af olie og højere kvaliteter som 30W eller 40W har en højere viskositet rating om vinteren . En 25W olie er mere tyktflydende end 10W olie . Multi-grade olier blev udviklet ved at tilføje polymerer , viskositetsindeks forbedrende , at olie med viskositet af basen kvalitet , når kold og viskositeten af anden klasse når den er varm . En 10W -30 ville have viskositet på 10 ved en kolde temperaturer og viskositet på 30 ved driftstemperatur .

konventionelle olie

Det er den billigste bil motorolie og det er et produkt af råolie raffinering . Det har en råolie kulbrinter base med en kraftig tendens til slid og dens gavnlige virkninger falde hurtigere . Varm forringes denne olie hurtigere , og når det brænder , det udsender større mængder svovl og andre forurenende stoffer . En proces, der hedder hydrokrakning er blevet udviklet til at fjerne mere paraffin og voks , der er indeholdt i råolie til at producere gruppe II og III konventionelle olier . De forlader færre voks og tjære aflejringer i motoren , når de brændes .

Syntetisk Olie

Disse olier er dyrere , fordi de er fremstillet og indeholder tilsætningsstoffer , der producerer de bedste resultater fra bilmotorer samtidig forbedre brændstoføkonomien. Syntetisk olie reducerer friktion hestekræfter tab og hjælper motoren køre køligere . Den indeholder mineralsk olie raffineret fra råolie , terpen hydrocarboner , terpen alkoholer , Poly-alpha-olefin ( PAO ) , polyinternal olefiner ( PIO ) , estere , polyglycoesters , diphenylamin . Disse tilsætningsstoffer forbedre motorens ydeevne på høje og lave temperaturer . Det er nemmere at starte motoren i koldt vejr og olie giver hurtigere ventil-tog smøring efter tænding , når de fleste motor slid opstår . De bør bruges med turboladede , trykladning , højtydende eller højtydende motorer , motorer der drives i meget varmt eller koldt klima . Denne olie skal bruges i trækkende køretøjer , hvor motorer er ofte arbejder på deres maksimale output . Der er mindre oxidation og fordampningstab , termisk nedbrydning og skabelse af slam med disse olier Ulempen er , at syntetisk olie er tre gange så dyrt som konventionel olie .

Syntetisk Blend

Blandinger er blandinger af konventionelle og syntetiske olier , der indeholder tilsætningsstoffer til forbedring af viskositet ved høje og lave temperaturer . De brænder renere og mere jævnt , mens grundigt smøre motoren . De er en lykkelig medie til bilejere , der ønsker forbedret motorens ydeevne på en medium pris . Nogle forbrugere at træffe deres egne blandinger ved at kombinere en kvart af de konventionelle olie med to Potter af syntetiske olier .


Relaterede artikler


hvordan du fjerner reflekterende tape
hvordan man justerer kobling bremse på en Mack lastbil
hvordan man gør en bil - til- bil oplader jumpstart
Hvordan rengør jeg en 2000 Dodge Stratus se lygten samling ?
Hvordan åbner jeg hætten på en 1990 Chevy lumina ?
hvordan du udskifter o2 sensoren på en 2003 forstæder
hvordan du udskifter E36 brændstofinjektorerne
hvordan man kan lave en frossen brændstofledning
hvordan man kan lave rust på undersiden af en lastbil
hvordan du udskifter tandremmen på en borgerpligt