hvordan man skal køre en seks - trins manuel

hvordan man skal køre en seks - trins manuel

Biler kommer med to grundlæggende typer af gearkasser : manuel eller automatisk . En automatisk , som navnet antyder , er ganske let at køre . En manuel gearkasse er lidt mere udfordrende at lære , men i sidste ende er en intuitiv proces , som de fleste mennesker vænnet sig til hurtigt . Seks -trins gearkasser , som har seks fremadgående gear , er blevet mere populære i de senere år som en måde at maksimere brændstoføkonomi og samtidig bevare motorvejen anvendelighed og sikre en stærk acceleration . Kørsel af et køretøj med en 6 -trins er næsten præcis som at køre en 5 -trins , med den undtagelse, at der er et ekstra gear , og du kan være nødvendigt at flytte en smule oftere , da gear tættere sammen.
1 .
Bliv fortrolig med den kontrol af køretøjet , inden du forsøger at køre . De vigtigste kontroller til et køretøj udstyret med en 6- trins manuel gearkasse er pedaler , gearstang og rat . Pedalen til højre er speederen og styrer acceleration af køretøjet , pedalen i midten er bremsepedalen og styrer deceleration og pedaler til venstre er koblingspedalen og bruges i kombination med gearstangen til ændre , hvad gear overførslen er i.
2 .
Træd koblingen til gulvet med venstre fod og drej nøglen i tændingslåsen for at starte motoren. De fleste biler er udstyret med en 6-trins vil have en tænding afbrydes kontakten er knyttet til koblingspedalen så for at starte køretøjet koblingen skal være deprimeret .
3 .
Brug din højre hånd til at placere gearstangen i første gear , der vil være op ( mod fronten af bilen) og over til venstre lidt . Flyt din hånd tilbage til hjulet , så dine hænder er på tre og 3A00 stilling på rattet . Hold hjulet løst . du behøver ikke at have en død greb om det
4
Lad koblingspedalen langsomt ud , indtil du føler koblingen 's punkt engagement , som er der, hvor køretøjet vil begynde at bevæge sig fremad . Da køretøjet begynder at bevæge sig anvende en lille mængde gas med din højre fod på speederen . Fortsæt udleje koblingen og anvendelse af et lille bjerg gas indtil din fod er slukket koblingen , og bilen er kørsel. Lære at tage fri fra et stop er en af de mere vanskelige kørefærdigheder at lære , så prøv at gå til en stor parkeringsplads , hvor der er noget at løbe ind i og praksis , indtil du er fortrolig med processen.
5 .
Fortsæt fremskynde indtil motoren er overalt fra 3. 000 omdr. /min til 4. 000 omdr. /min , og derefter flytte ind i sekundet. At gøre dette , skal du trykke på koblingen til gulvet med venstre fod , samtidig med løft ud af gassen med højre fod . Brug din højre hånd for at flytte håndtaget i andet gear , som er lige tilbage fra først. Når gearvælgeren er i anden , slipper koblingen gnidningsløst og gradvist genanvende gashåndtaget ved at trykke på speederen .
6 .
Skift op gennem gearene , som de hastigheder, stiger. Den primære forskel mellem at køre en bil med en 5- trins gearkasse og en med en 6- trins gearkasse er det faktum , at de redskaber, der er tættere på hinanden , så du vil være at flytte oftere . Den sjette gear er generelt betragtes som en overdrive gear og bruges på motorvejen hastigheder .
7 .
Langsom køretøjet ved anvendelse af bremser med din højre fod , den samme , der bruges til at styre gassen pedal . Da køretøjet bremser , nedskift gennem gearkassen ved at trykke kobling med din venstre fod og flytte gearvælgeren ned gennem gearene . Som du kommer til et stop , trykkes kobling og flytte gearstangen tilbage til neutral . Når du er klar til at køre igen ved at skubbe kobling i , skal du placere bilen i første gear , og gentag ovenstående trin .


Relaterede artikler


hvordan man kan ændre ventildækslet pakningen på en 1988 Korsika
hvordan man kan rense en bil tæppe
nødvendige redskaber til at ændre en Serpentine bælte
hvordan man kan erstatte en tabt bil titel i Washington
hvordan man kan erstatte en lys på en jeep frihed
instruktioner om , hvordan du anvender tonet
hvordan man kan ændre kabinen filteret i en 2005 Murano
hvordan man kan lave rust på et hjul godt
hvordan du udskifter bæltet på en 2003 Chevrolet Trailblazer
hvordan du udskifter en 2001 Oldsmobile alero ’s drivrem