hvad er forskellen mellem en våd bilbatteri & en gel batteri ?

hvad er forskellen mellem en våd bilbatteri & en gel batteri ?

Både våd celle og gel batterier er bly-syre-batterier og er baseret på de samme kemiske principper , der er blevet brugt i over et århundrede . De består af bly og blyoxid plader nedsænket i en elektrolyt , der bruger en kemisk reaktion til at producere en elektrisk strøm . Reaktionen er reversibel , og når elektrisk strøm anvendes , er batteriet oplades . De største forskelle mellem våde og gel batterier er i elektrolytten , omkostninger i procent , gas emission , orientering fleksibilitet og vedligeholdelse .

elektrolyt

Elektrolytten i en våd celle batteri er en flydende opløsning af 65 procent vand og 35 procent svovlsyre . Gel batterielektrolytten ændres til en gel ved tilsætning af pyrogen silica , eller andre fortykkelsesmidler . Tilstedeværelsen af en ætsende væske i det våde cellet batteri er en kilde af indlysende sikkerhedsspørgsmål , og da vandtabet under normal drift kræver regelmæssig tilsætning af vand , kan cellerne ikke forsegles .

gebyrsatser

Gel -batterier kan give en højere afgift, end våde batterier . Mens våde batterier har brug for en bank-størrelse -til-load ratio af 4- til -1 , gel batterier behøver kun en 3- til -1 ratio . Gel batteri er også mere følsom over for rente beregning end våde celler under opladning . Genoplade batteriet ved for høj eller for lavt Satserne kan hurtigt ødelægge batteriet .

Gas Emission

Gel -batterier er rekombinante . Det vil sige, brint og ilt afgives som gasser i en våd celle batteri rekombinere i en gel batteri til at danne vand . Denne rekombinant kemisk proces gør det muligt at batterierne skal forsegles , så der er ingen udslip af gasser fra batterierne . Våde batterier udvikler brandfarlige brint og kan eksplodere under visse betingelser .

Orientering

Fordi de er fyldt med en flydende elektrolyt , våde batterier skal være orienteret med den øverste op . Gel batterier kan bruges i enhver orientering , selv om der kan være nogle tab af magt i nonvertical retningslinjer . Hertil kommer , . selvom huset er revnet , en gel batteri vil ikke lække

Vedligeholdelse

Gel -batterier kaldes vedligeholdelsesfrie , fordi du aldrig er nødt til at tilføje vand . Dette er sandt, fordi brint og ilt konstant rekombineret til at danne vand . Våde batterier kræver tilsætning af vand til at erstatte , som har mistet gennem normal drift , og kontrol af den særlige grovhed for at sikre den rette mængde syre kan også være nødvendigt .


Relaterede artikler


hvordan man kan ændre termostaten på en 1999 Tacoma 2,7 liter
hvordan man kan ændre brændstoffilter i en Chevy lastbil
hvordan man kan rense rust fra krom eger
hvordan man kan ændre forlygten vende pære til en 2000 Honda Civic
instruktioner for programmering en 2005 tundra nøglefri fjernbetjening
hvordan man kan ændre en eurovan ’s bundkar stik
retninger for at installere forlygter på en solformørkelse
hvordan du fjerner 3m gm bilindustrien lim
hvordan man kan ændre transmissionsolie nemt
hvordan du udskifter kuplen lys på en 2002 toyota sienna