hvad er en rocker panel om en bil ?

hvad er en rocker panel om en bil ?

Det rocker Panelet er den laveste kroppen panel på siden af bilen placeret mellem de to wheelwells . I de fleste biler , er det kun kanten af rocker -panelet synligt , når dørene er lukket , da det understøtter bunden af døren . Det rocker Panelet kan funktionen fabrikantens logo og er normalt poleret for æstetisk appel . I lyset lastbiler , kan det også virke som et skridt til at lette lettere indstigning i bilen

strukturstøtte

Det rocker -panel er placeret langs siden af bilen . meste af det er skjult under døren , når døren er lukket . Det rocker -panelet er den yderste kant af bilens undervogn og giver strukturel støtte til køretøjet. Den støtter også døren , da døren hviler på rocker -panelet , mens lukket. Hvis du nogensinde har kørt i mange timer med en albue presser mod døren , bør du takke rocker panel af din bil til støtte .

Sikkerhed

Tidligere biler , især tungere modeller fra 1930'erne og 1940'erne , havde en tendens til at bøje i midten foran påkørsel . Da to eller fire huller skal skæres ud fra kroppen i en typisk bil-for at gøre plads til de døre, der passer ind i-ingeniører har svært ved opbygningen af tilstrækkelig strukturel stivhed . Det rocker Panelet spiller en vigtig rolle her , da det modstår krøller struktur og giver støtte til undervogn af køretøjet .

visuelle appel

På grund af sin beliggenhed , er rocker panelet ikke er omfattet af tæppet eller læder , at rederierne fleste indvendige overflader af en bil , og det har derfor en skinnende , blank overflade. Det er ofte bruges til at maksimere den visuelle appel af køretøjet , og indretningsarkitekter gerne placere logoet på fabrikanten eller præcisere bilens model navn på rocker -panelet . Nogle eftermarkedet rocker paneler er belyst yderligere visuel effekt .

Easy Access

Det rocker panel kan tilgås nemt ved blot at åbne døren. Det er ikke skjult under mange lag af covers, udstyr og ledninger , da de fleste af bilens komponenter er , og er derfor let at skifte . Både for at visuelt tilpasse et køretøj og erstatte den gamle , rustne eller slidte originale , rocker paneler er en af de foretrukne stykker for entusiaster til at erstatte i deres egen garage .

Entry Assistance

I lastbiler og SUV'er er rocker panelet ofte brugt som et skridt for nem adgang til vognen . Som lastbiler og SUV'er er relativt høje , er dette tilføjet trin gør processen med at komme ind i køretøjet lettere . At bære vægten af personer tusindvis af gange i løbet livet af køretøjet, rocker paneler på disse større modeller er større og mere robuste .


Relaterede artikler


hvordan du fjerner en tonet vindue mærkat
hvordan man kan rette timing på en triumf TR6 tænding
hvordan du ændrer væske på en Allison transmission
Hemmeligheden til rengøring uklar forlygter
hvordan du fjerner en 1991 Volvo V70 oliefilter
hvordan man kan ændre den bageste viskerbladene på a 2005 Pontiac vibe
hvordan du fjerner tjære fra maling
hvordan du installerer en Honda Civic distributør cap rotor
a4 fender fjernelse
retninger for polering en bil