oplysninger om en radiator ventilatormotor

oplysninger om en radiator ventilatormotor

Den elektriske radiator ventilatoren er til stede i de fleste forhjulstræk og nogle baghjulstræk biler . Ventilatormotoren samling er mest fordelagtigt for køretøjer med tværliggende motorer , fordi det tager en lille plads i motorrummet . Mid motor biler bruger den elektriske ventilator motor samling , fordi radiatoren er under kølerhjelmen og motoren står bag kabinen

elektrisk ventilator Motor Switch

Den elektriske ventilator motor styres af en termostatisk elektrisk switch. Overgangen har en sensor , som kommer i kontakt med motoren kølevæske . Det Reader's Digest komplet bil Care Manual angiver placeringen af elektrisk ventilator motor kontakten er enten i motorblokken , en splejset radiator slange , en længde på rør eller i en af radiatoren tanke . Den skifter automatisk tænder ventilatormotoren på når kølevæsketemperatur klatrer over 175 til 210 grader F. De kølevæsketemperatur grænse for ventilatoren skifte aktivering varierer fra modeller og bilmærker .

Normal drift

Motoren giver elektrisk ventilator til at trække atmosfærisk luft ind i køleren . Ventilatormotoren normalt opererer , mens køretøjet er i tung trafik eller tomgang . Ventilatormotoren vil ikke fungere, hvis køretøjet kører med hastigheder på 35 miles i timen eller derover .

hastighed indstillinger ventilatormotoren styres af en modstand . Modstanden er en dirigent , som kontrollerer strømmen af elektricitet til ventilatormotor. Mere elektricitet gå til ventilatormotoren betyder ventilatoren vil vende med en højere hastighed . Modstanden aktiveres af ventilatoren kobling . Mange ventilatormotor designs bruge én hastighed fan motorer.

varmeskader Bekymringer

Den ventilatoren motoren er udsat for en høj varme omgivelser . Udsættelse for ekstrem varme kan forårsage ventilatormotorer at bryde ned , overophedning eller smelte . Hvis en bærer bliver slidt i ventilatormotor , kan det medføre, at ventilatoren klingen at flytte eller slå blæseren ligklæde . Dette løber risikoen for at beskadige ventilatoren klædet eller blade samling . Ventilatoren motorer er designet til at holde i 2. 000 timers drift i deres levetid . Business Newswire rapporter , at højere fejlhyppighed forekomme i det sydlige USA , fordi de længere perioder med varmt klima giver mulighed for fans til at køre oftere . Alternativt kan fan motorer i køretøjer i de nordlige USA og Canada overleve køretøjet , fordi klimaet er køligere .

Sikkerhedsspørgsmål

Elektriske fan motorer har potentiale til at starte brat , når motoren hvis off . Betingelsen er mest sandsynligt , når motoren er varm . Dette udgør en fare for ejeren eller auto tekniker , der kan være lænet over ventilatoren til at undersøge det eller en anden del af motoren .

Bilfabrikanterne har designet ventilatoren motorer ind i en større forsamling som omfatter et ligklæde starter i 1990'erne . Ifølge Business Newswire , giver det nye design beskyttelse af teknikeren og ejeren , fordi det mindsker forekomsten af fan tænde efter at motoren er blevet slukket .

Udskiftning af elektrisk ventilator Motor

Mest elektrisk ventilator enheder kunne skilles ad og testet for 1970'erne til 1980'erne modelbiler . Den opgave kunne ske ved at afmontere batteriet jordkabel , løfte ventilatoren fra radiatoren og fjerne boltene fra bagsiden af ligklæde . Ventilatoren vinger kan fjernes fra motoren ved at fjerne møtrikken eller holderen som holder dem sammen .

1990'erne og nyere biler har en ny ventilator blæser , som er sværere for den tekniker at adskille . Den nye ventilator konfiguration tillader ikke den tekniker, for nemt at udskifte ventilatormotor alene. Nye motorer kommer i elektrisk ventilator forsamlinger . Derfor er det mere bekvemt at erstatte hele ventilatoren end de dårlige motoren .


Relaterede artikler


hvordan du fjerner pletter fra bil tæppe
hvordan du ændrer en EGR ventil på en 2001 Pontiac grand prix
hvad der gør en bil køre varm ?
Sådan nulstiller ’ forandring motorolien ’ lys på en 2006 Chevy Silverado
hvordan du udskifter tændingen på en ’82 Chevy
hvordan du udskifter halen lys på en 2002 Altima
hvordan du ændrer en oliefilter i en ’93 325i
hvordan man kan ændre brændstoffilter i en Nissan
hvordan man kan vide , om brændstofinjektorerne skal renses
hvordan man kan ændre forlygter i et 2003 s10 afhentning