kan du køre en bil uden en radiator fan ?

kan du køre en bil uden en radiator fan ?

Kølesystemet i bilen er af afgørende betydning for sundheden i motoren. Alle aspekter af kølesystemet , fra blæseren til termostaten til køler slanger , skal være i god funktionsdygtig stand til at sikre, at motoren ikke overophedes , hvilket kan føre til en bekostelig reparation lovforslag . Hvis blæseren på dit køretøj ikke , kan du køre den en kort afstand-og muligvis længere-men du bør undgå at køre bilen, hvis det overhovedet er muligt

hvorfor du

Det ventilatoren på din bil trækker luft ind fra risten og over radiator , hvor det afkøler kølemiddel i køleren . I mangel af en fan , strømme luft stadig , typisk ledet af ligklæde . Men antallet af luftstrøm og luft temperaturen nu afhænge af, hvad hastighed kørsel . I stop-and-go trafik , vil køretøjet ikke bevæger sig hurtigt og luft flow vil være stærkt begrænset. Men på en klar motorvej , kan nok luft flow til radiatoren , at bilen ikke vil køre varm på alle , selv uden en fan .

Hvorfor Du bør ikke

For næsten alle biler , ventilatoren er en meget vigtig del af kølesystemet , især når køretøjet køres langsomt eller sidder fast i trafikken med motoren i tomgang . Mange biler har fans , der er knyttet til krumtapakslen eller vandpumpe og er konstant drejning og leverer kølig luft . Andre biler bruger elektriske ventilatorer kontrolleres af termostater , der fortæller fans , når at komme på . Hvis blæseren stopper drejning, da bilen sandsynligvis vil overophede ( især ved lave hastigheder eller tomgang ) , hvilket kan medføre, toppakning til at mislykkes . Dette ville betyde en kostbar reparation regningen .

når du måske nødt til at

Mekaniske fans er drevet af bælter lavet af gummi , der kan tørre ud og revne over tid . Hvis de ikke udskiftes med jævne mellemrum , kan de bryde og stoppe dreje fans . En elektrisk ventilator kan mislykkes fra en sprunget sikring , ledninger problem eller hvis motoren i ventilatoren mislykkes. Hvis dette sker, vil køretøjet skulle bugseres eller eventuelt kørt en kort afstand til en butik , hvor det kan repareres .

Hvordan det

Hvis du absolut skal køre en bil uden en fan , gå på en højere hastighed og med en konstant hastighed af hastighed for at holde luften strømmer gennem gitteret og over på radiatoren . Hvis det er muligt køre på motorvejen og holde gearkassen i højeste gear muligt at holde motoren omdrejninger så lavt som muligt , hvilket vil reducere varme produceret af motoren . Nøje overvåge temperaturmåleren for at sikre, at motoren ikke overopheder . Hvis det begynder at blive overophedet , slukke for motoren straks .

Sådan sørg for at du ikke behøver at

For at minimere chancen for din bil fan vil mislykkes , med jævne mellemrum kontrollere og justere ventilatorrem på en bil med et bælte-drevet ventilator . Hvis selen er gammel og fremstår tør og revnet, erstatte det med en ny ventilatorrem . På en bil med en elektrisk ventilator , skal du sørge for ledningerne er i god form og holde ekstra sikringer ( og et relæ , hvis ventilatoren bruger en ) i bilen i tilfælde af sikring eller relæ svigter , mens du kører .


Relaterede artikler


hvordan man kan ændre Serpentine bælte på en 1997 Aurora
hvordan man kan ændre stik i et 2007 jeep frihed
hvordan du installerer en forlygte relæ på et 1995 GMC Sonoma afhentning
hvordan man rent vinyl stof
hvordan man beregner udskriftshastighed på et højere gear
hvordan du udskifter olien panden pakningen på en 1999 neon
hvordan du udskifter en ventil pakning på en bil
motor kemisk rensning
hvordan du fjerner blad pletter fra en bil er færdig maling overflade
hvordan man kan ændre bremseklodser på en 2003 Dodge Ram lastbil