vinterdæk vs almindelige dæk

vinterdæk vs almindelige dæk

Alle dæk er bygget til at modstå måneders slid og alle mulige vejrforhold . Der er en særskilt linje af dæk , dog er designet specielt til at håndtere kørsel i tung sne . Forskellene mellem disse dæk og almindelige , helårsdæk spænder fra funktionalitet til at koste

Funktion

Med hensyn til graden af funktionalitet almindelige dæk kontra vinterdæk , den almindelige slags let byder på mere , men kunne disse dæk være en betragtes som en jack-of-all -trades , men en mester i ingen . De kan håndtere moderate mængder af næsten alle forhold , herunder sne og kraftig regn , men er ikke ideelt for de fleste . Vinterdæk på den anden side er specielt designet til trækkraft i isen og sneen . For disse dæk skal fungere korrekt, skal dog alle fire matcher .

Typer

Almindelig , helårsdæk og vinterdæk både fås i flere varianter . De to mest almindelige typer af almindelige dæk er regulære og højtydende , er sidstnævnte , der har til formål ikke blot at vare længere uden nedslidning , men også for at skabe mindre støj på vejen . Snedæk normalt kommer i enten studless eller studdable sort . De studdable slags har åbninger rundt dækket ind som metal nitter kan fastgøres . Disse er designet specielt til ekstreme klimaforhold .

Identifikation

Det er nemt at se forskel mellem en vinterdæk og en almindelig dæk blot ved at se på de to . Hullerne til metal studs findes kun på ekstreme vejrforhold vinterdæk og aldrig på almindelige dæk . Studless sne dæk kan skelnes fra almindelige , helårsdæk ud fra mængden af riller langs overfladen . Mens alle dæk har en vis mængde riller , vinterdæk har mange flere , fra tykke til meget små i størrelse , for at give det ekstra trækkraft i vintervejr .

Cost

En almindelig misforståelse er , at vinterdæk koste meget mere end almindelige , helårsdæk . Mens priserne varierer efter kvalitet , kan alle typer af dæk findes til samme pris . Selv om det koster mere at købe to sæt dæk end at stole på kun én, vil alt- sæsonen , der ender dramatisk øger omkostningerne , simpelthen fordi de vil gå ubrugt i den barske vinter sæsonen .

Sikkerhed

Det hele afhænger af årstiden og vejrforholdene , selvfølgelig , men det er blevet klart dokumenteret, at vinterdæk øge førerens sikkerhed . Ikke kun de håndterer vender bedre i sneen , men også bremse meget hurtigere , en faktor , der uden tvivl har reddet mange liv . Alle dæk , naturligvis , fald i effektiviteten med tiden , så det er nødvendigt at udskifte dem med nye sæt .


Relaterede artikler


hvordan du fjerner pletter fra bil tæppe
hvordan man vådt sand polere ny autolak
DIY GMC lastbil reparationer
hvordan du udskifter kabinen luftfilteret i et 2002 Avalon
hvordan du udskifter et 1995 Chevy 2500 tromlebremse
hvordan du udskifter viskerbladene på en toyota
hvordan man kan ændre bremseklodser på en 1998 Corvette
hvordan man kan ændre en PCV ventil på en jeep frihed
hvordan du fjerner en gammel dæk fra en allum fælg
hvordan man kan forbedre brændstof kilometertal i 2005 i en Ford Ranger 3,0 v6