Honda Civic air condition problemer

Honda Civic air condition problemer

Honda klimaanlæg er konstrueret til effektivt at afkøle eller opvarme luften i bilen . De bruger et kølemiddel , typisk freon , til at udveksle varme med motoren med køligere luft udefra . Ud over de kølemiddel , bruger systemet en kompressor til at pumpe blandingen , sensorer til at måle temperaturen korrekt , og kontrolpaneler til at sende signaler til de øvrige komponenter. Kompressoren og fordamperen arbejde med at styre kølemiddel selv og cykle igennem systemet

Kompressorer og Ventiler

Hvis din Honda klimaanlægget er usædvanlig støjende eller forstyrrende , så er dette signalerer et problem med kompressor . Kompressorer drives ved hjælp af motorer , der kan slides over tid, og har elektriske komponenter , der kan fejle . Tjek din kompressorer slanger og tilslutning for at sikre, at de ikke gør den støj , drej til motoren og dens elektriske forbindelser . Hvis du tænder din aircondition og kompressoren reagerer ikke , det er muligt, at det er sprunget en sikring eller udviklet en ledningsføring problem . Udskift sikringen og kigge efter eventuelle underliggende årsager , såsom lækager eller ledninger . Hvis kompressoren motoren ikke tænder eller er simpelthen ikke aktiveres af den magnetiske kobling , skal du erstatte det . Fejl skyldes ofte smøremiddel problemer . Olie er langsomt gået tabt som kompressoren gør sit arbejde og skal lejlighedsvis suppleret .

Hvis dit system har kølemiddel , og der er ingen utætheder , men det er stadig dårligt , og vil ikke varm eller kold luft , så det problem kunne være en ekspansionsventil . Hondaer brug ekspansionsventiler i deres kølemiddel linjer, mening, når kølemidlet har nået en bestemt temperatur eller tryk , før lade det passere på . En brækket ekspansionsventil vil blokere kølemiddel flow eller lade det flyde alt for let . Disse skal erstattes af en mekaniker .

kølemiddel Problemer

Mange biler aircondition problemer kan spores tilbage til kølemiddel , der anvendes til at overføre varme . Hvis systemet ikke fungerer korrekt , hvis en af de vigtigste komponenter har tilstoppet , hvis der er tegn på en lækage , eller hvis frost er ved at opbygge fordamperen , har du sandsynligvis en kølemiddel problem . Udskift eller lappe utætte komponenter til at fjerne muligheden for at miste mere kølemiddel , så tag din Honda til en forhandler , der kan bruge målere til at fornemme mængden af kølemiddel tilbage og tilføje det korrekte beløb.

Lejlighedsvis , kølemiddel skal tømmes og genoplades så godt. Over tid kølemidlet tendens til at afhente olie , vand , støv og andre partikler . Vandet kan fryse og beskadige ventiler , mens andre partikler kan blokere de linjer , så de bliver nødt til at blive udskiftet. Når et system er genopladet , er de resterende kølemiddel drænet , linjerne bliver skyllet , og nye , rene kølemiddel er tilføjet . Tag din bil til en mekaniker til denne procedure .


Relaterede artikler


motorolie guide til biler
hvordan du udskifter brændstoffilteret i et 1995 toyota 4Runner
hvordan du udskifter en 1989 Buick kongelig skik brændstoffilter
hvordan man kan ændre en kabine filter
hvordan du installerer en tændingen på en 1992 forspil
hvordan du fjerner den forreste kofanger på en Nissan Silvia S13
hvordan man kan rense en EGR ventil til en Monte Carlo ss
hvordan man kan male Hot Rod flammer
hvordan du fjerner buffer mærker på bilen maling
hvordan du udskifter en 1994 Dodge pickup forlygte pære