symptomer på en krakket udstødningsmanifold

symptomer på en krakket udstødningsmanifold

En motorens udstødningsmanifold ( eller mangfoldigheder ) er en integreret del af udstødningssystemet . Fordeleren er boltet til motorens hoved og er den første komponent, som brugte udstødningsgasser dirigeres igennem på deres vej ud af udstødningssystemet . Desværre , mangfoldigheder ofte udvikle stress revner fra den ekstreme varme, som de udsættes for . Som porøst metal , at de fleste mangfoldigheder er lavet af udvider og kontrakter med temperaturændringer , kan revner opstå . Nedenfor er symptomerne på en revnet udstødningsmanifold .

synlige revner

Et symptom på en revnet manifold vil være en synlig revne , som du kan se på de mange overflade . At kigge efter en knæk, se nærmere på de mangfoldige , især når det bolte op til motoren , og hvor de mest varmen vil være. En stor revne vil være forholdsvis let at få øje på , men en mindre , hår-line fraktur kan være vanskeligere at lokalisere. Du kan få brug for at fjerne de mangfoldige fra motorrummet til at inspicere hele overfladen .

Overskydende Støj

En revnet manifold vil normalt gøre usædvanlige lyde af en slags som nogle af de udstødningsgasser bliver tvunget ud af revnen i stedet for ud udstødningen . Dette kan være mere udtalt , når motoren er kold , og først begyndte , og kan være alt fra en klikkende lyd til en mere udtalt fløjtende eller susen støj . Med køretøjet kører , skal du åbne motorhjelmen og lytte i nærheden af udstødningsmanifolder at se , om der er nogen usædvanlig støj .

Udstødnings lugte

Manifold revner kan også forårsage overdreven udstødning lugt , da en del af udstødningsgasser er evakuere ud af revnen i stedet for ud i slutningen af halen røret . Udstødningen lugter måske eller ikke være mærkbar fra køretøjets indre , men vil være mere mærkbar i motorrummet og områderne omkring de mange . Udstødning utætheder er potentielt skadelige for sundhed bilens passagerer .

tab af ydeevne

Da de mangfoldige er en vigtig del af motorens udstødningssystem , og hjælper med at sikre , at motoren får den korrekte mængde modtryk ( trykket udviklet af udstødningssystemet som gasser er evakueret ) , en revnet manifold kan have en negativ forringe motorens ydeevne . En revne er i det væsentlige , et tomrum lække og kan forhindre alle motorens funktioner fra at fungere korrekt .


Relaterede artikler


hvad er en kondensator bruges til i en bil stereo ?
hvordan man bruger bil ramper
hvordan man åbner en dunk stil oliefilter
hvordan man kan male en motorblokken uden at fjerne det
hvordan man kan anvende Toyota røre op maling
chevrolet 2,2 motorvedligeholdelse
hvordan du fjerner tyggegummi fra bil maling
hvordan man kan polere ud varemærker i autolakering
den bedste måde at højglans dæk
hvordan man får hunden lugt ud af en bil