hvad er tegn på en dårlig kardanled ?

hvad er tegn på en dårlig kardanled ?

I en bil , er en drivaksel den roterende stål linje , der overfører kraften fra motoren til drevet toget . Denne aksel er ikke i en lige linje , så et universelt fællesskab ( u-fælles ) er nødvendig for at håndtere flex og momentet . U-fælles er en svag plet i drivlinien , og når det går dårligt , kan du stå tilbage strandet .

Hvad er et U-fælles ?

I en typisk personbil med to -hjulstræk , der vil være en U-joint i hver ende af akslen. Formålet med en u-fælles er at overføre magt fra transmissionen til den differentierede . Det håndterer vride og drejningsmoment acceleration og ujævne veje . U-fælles ligner en krydsning eller en X , og hver spids på tværs indeholder nålelejer at spin ved høj hastighed og under ekstreme temperaturer . Holde denne fælles godt fedtet er af afgørende betydning .

Støj

Desværre er der ingen måde at fortælle om en u-fælles går dårligt bare ved at kigge på det . Og rive hinanden din drivaksel til fysisk inspektion af u-fælles er ikke en opgave de fleste bilejere pleje at gøre uden grund . Derfor er de fleste chauffører er afhængige af støj for at lade dem vide, at det er tid til at udskifte leddet. En måde , der kan fortælle , er at tænde din forreste dæk hele vejen til den ene eller den anden, og kører rundt meget langsomt i en cirkel . Mange gange , hvis din u-joint går dårligt , kan en særlig " klik "lyd blive opdaget af uddannede ører .

Vibration

En anden måde at opdage, når et u-fælles behov for at blive erstattet , er ved motorvej vibrationer . De vibrationer kan blive værre , når fremskynde og mindske , når du tilbage fra speederen . Selvfølgelig kan vibrationer komme fra mange andre kilder , såsom dårlig hjullejer eller løse slæbe nødder . Derfor skal de vibrationer blive undersøgt af en kvalificeret mekaniker .

Sæt din bil på en rist

Hvis du har bemærket nogen af de tegn på, at din u-fælles kan være at gå dårligt , at sætte det på en mekaniker 's rack vil fortælle historien . Med bilen i gear og redningstjenesterne engageret bremsen , forstå fast drivakslen og forsøge at dreje det . Der bør ikke være spille i u-leddet. Selv så lidt som 1 /32 af en tomme indikerer øjeblikkelig udskiftning . En god mekaniker vil være bekendt med kontrol af drivakslen på denne måde og kan tilbyde ekspertrådgivning .

Sikkerhed

Når du har bekræftet din u-joint går dårligt , skal du ikke vente med at erstatte den . Under en eksplodere i stykker på motorvejen hastigheder præsenterer en farlig , hvis ikke dødbringende , situation . Skarpe metaldele vil hoppe ned på asfalten ved hastigheder hurtigt nok til at skade dem på vej efter dig , og du meget vel kunne miste kontrollen over bilen , når din tunge stål drivaksel rammer jorden .


Relaterede artikler


hvordan man kan spare tid og penge at ændre din fladt dæk
hvordan man tilstand lædersæder
hvordan du fjerner fyr saft fra autolakering
hvordan man kan slukke en Honda check engine lyset
SAE motorolie oplysninger
hvordan man kan binde et dæk dække
hvordan man kan ændre en u fælles om en toyota
hvordan oliebadsfilter pause værker
hvordan man kan kontrollere, om slag -by i en bil
hvordan man kan slippe af insekter i min bil