aktivering metoder

aktivering metoder

Aktuatorer anvendes på maskiner , apparater , køretøjer og medicinsk udstyr til at forårsage bevægelse på den ene side i forhold til en anden . Eksempler kan nævnes automatisk åbnere på supermarkedernes døre , magnetventiler betjent magt dørlåse , og fylde ventiler på vaskemaskiner . Aktuatorer er tilgængelige for enhver vifte af lineære og roterende bevægelser og type af motorkraft , der driver dem . Aktuatorer kan have samlet transport fra hundrededele af en tomme til mange fødder . Overvejelser om gennemførelsen af aktuator anvendelsesområder omfatter vifte af bevægelse , drivkraft , monteringsmuligheder , materialer og drivkraft nødvendig metode .

Aktuatorer Metode Typer

Aktuatorer metoder omfatter mekanisk , elektro-magnetiske , pneumatisk , vakuum , hydraulik og termisk lukkede systemer . Alle normalt bruger en form for energi til at forårsage frigivelse eller flytning af en anden form for energi .

to hovedafsnit

Alle aktuatorer består af en motor afsnit, som er specielt tilpasset til de drivkræfter og et output sektion , der tilpasser aktuatoren til den opgave, den udfører . På en vaskemaskine fyld ventil , en elektrisk magnetventil modtager AC netspænding fra den cyklus timer og flytter en lille stemplet forbundet til selve ventilen , start og stop for vandet .

Mekaniske aktuatorer

Mekaniske aktuatorer er mange gange drevet af menneskelig magt , som løftestang hætte eller bagagerum åbnere på biler , hvor håndtaget inde i bilen er tilsluttet et kabel , som derefter trækker en lastet fjederlåsen , frigivelse af emhætten til åbning .

elektriske aktuatorer

El aktuatorer omfatter magnetventiler , der skaber et magnetisk felt i den cylindriske åbning inde en spole , tegning i en aktivering stemplet for at skabe lineær bevægelse . Elektrisk solenoider bruges på industrielle maskiner, apparater , automater og i mange områder af transport , herunder bilindustrien startere , kvælning mekanismer , brændstofindsprøjtningssystemer og sikkerhedslåse .

Pneumatiske og Vacuum Gearmotorer

luftdrevne motorer omfatter pneumatiske cylindre , bælge og vingeforsøg motorer . Stor membran motorer åbne og lukke pneumatisk aktiveret reguleringsventiler eller justere deres forholdsmæssige position for drøvling kontrol . Når det kombineres med returfjedersystemet , kan pneumatiske aktuatorer kan bruges til at placere spjæld eller til at løfte døre. Luftbremser på store lastbiler brug robuste membran aktivering motorer . Automotive air condition og varmeanlæg bruge manifold vakuum energi små membran aktuatorer på luft støddæmpere og vandventiler .

hydrauliske cylindre

Hydrauliske aktuatorer anvendes i alle former for transport bremsning . En af fordelene ved hydrauliske bremser er , at bremsevæske er inkompressible og dens kraft kan multipliceres til tusindvis af pounds . Automotive skive bremsecalipre og bremsecylindre er eksempler på hydrauliske aktuatorer . Aktuatorer anvendes i jacking , løft og presning bruger alle hydrauliske cylindre .

Termiske lukkede systemer

Termiske lukkede systemer fyldt med helium anvendes i den indenlandske gas hjem varmere , så brændstoftilførslen til kaminen kun , når enheden har en ordentlig flamme . Det bruger en blæsebælg aktiveret skifte til aktivere systemet.


Relaterede artikler


hvordan en sikkerhedssele virker
hvorfor frost form på biler ?
gas kilometertal tips til en Prius
korrekte jump start procedurer
forbruger guide til dæk
typer af begrænset slip
hvordan man strip male ned af en bil
Corvette startproblemer
hvordan man bruger en sug stil bule aftrækker
hvordan man kan servicere og vedligeholde dine k og n bilindustrien luftfilter