brugen af en omdrejningstæller

brugen af en omdrejningstæller

Tachometre angiver rotationshastighed i omdrejninger per minut ( RPM ) af skakter , hjul , gear og motorer . De anvendes i alle integration af transport og industrimaskiner . Da rotationshastighed er vigtig for korrekt , sikker og effektiv drift af mange af disse apparater , præsentationen af oplysninger skal være klare , præcise og afgørende for den operatør, som vil gøre hurtige beslutninger fra dem . Af denne grund , omfatter mange takometre farvebånd omkring omkredsen af omdrejningstælleren drejeknappen til at betyde normal , marginale , og usikre eller " rød-line " betingelser .

Vehicular Usage

ved 50 år siden , kun høj ydeevne sportsvogne kom med takometre, nu stort set alle biler , varevogn og lastbil kommer med en omdrejningstæller som standard udstyr . Det er normalt placeret i instrumentpanelet i nærheden af eller ved siden af speedometeret , men nogle modeller viser omdrejningstælleren oven på instrumentbrættet eller endda monteret i en kutte i hætten .

Motor Power Curve

Hver forbrændingsmotor , der anvendes i køreveje applikationer har en effektkurve specifikation eller en graf , der viser , hvor mange hestekræfter er produceret over , hvad vifte af RPM og den nøjagtige RPM hvor maksimal hk er produceret . Tilsvarende hver motor har et drejningsmoment kurve , der angiver det moment værdi over en vifte af RPM værdier samt den præcise RPM , hvor det maksimale drejningsmoment er produceret . Chauffører bruger disse oplysninger til at optimere deres skiftende punkter fra et redskab til et andet under kapsejlads .

Tachometre og Gearskifte

Strategien bag at bruge omdrejningstælleren til at skifte gear i en drag race er baseret på at holde motoren i sin hestekræfter sortiment , da det accelererer bilen for så meget af den samlede race tid som muligt . De fleste transmissioner i højtydende biler har gear er fordelt sådan, at når en profil skift er foretaget, vil de RPM gå lige fra den maksimale hestekræfter øvre RPM grænse for den maksimale hestekræfter lavere omdrejningstal grænse . Dette holder motoren i den maksimale hestekræfter rækkevidde gennem hele løbet .

flyvemaskiner og både

RPM er en vigtig overvejelse , sammen med motor manifold vacuum , til benzinmotorer kørsel propeller i små flyvemaskiner, for civil luftfart . Piloter justere gasspjældet for RPM på omdrejningstæller og propellen Plads vakuum . Båd kaptajner med flere motorer passer til motorens omdrejningstal værdier ved hjælp af omdrejningstælleren for hver motor .

Industrielle anvendelser

maskinoperatører brug takometre på søjleboremaskiner , drejebænke og møller for at optimere bearbejdning ydeevne i overensstemmelse med den type og hårdhed af metallet , der bearbejdes og den type værktøj , der anvendes . Det fremskynder spåntagning , mens langt skære ned på slitage på værktøj .

Portable

Bærbar takometre tillade teknikere til at justere hastigheden af enheder uden deres egne omdrejningstællere . Nogle af disse har gummi kopper at ride i slutningen af aksler . Andre har hjul af kendte diameter , der kan presses til en roterende enhed på maskinen , også kendt diameter . Laser modeller bruger optik og digital aflæsning .


Relaterede artikler


hvordan man kan gendanne falmede bil maling
hvad er en hydraulisk differentialventil ?
hvordan man kan skylle varmer kernen i en 2001 Passat
oplysninger om bilen stivere
hvordan man kan lave biler radiatorer
hvordan man kan kontrollere en EGR-ventil
hvordan generatorer arbejde
Range Rover tips
mercedes benz vedligeholdelse
hvordan en fedtsprøjte værker