maling af fly teknik

maling af fly teknik

Maleri et fly er en kompleks opgave . Få gør-det -selv vil tackle det på grund af det specialiserede udstyr og nødvendige materialer til at gøre arbejdet korrekt . Maleri et fly forkert , kan også have skadelige virkninger på sine resultater . Lad os se på de teknikker og udstyr, der kræves for at fuldføre et luftfartøj maling job

Hvor Paint

Fly maleri er udført i et rent miljø med tilstrækkelig ventilation , som regel lukket af fra det omkringliggende område på grund af den kemiske dampe , der vil blive frigivet . Store fly er malet i specialdesignede hangarer , mindre fly i maling butikker, der ligner en bil " sprøjterum ". I begge tilfælde kræver malere værnemidler til beskyttelse mod udsættelse for farlige dampe fra de mange forskellige kemikalier, som er nødvendige .

Afisolering

Det første skridt i maleriet et fly er at fjerne de eksisterende finish ned til det rene metal . Nye teknikker som f. eks tøris blæsning gør indhug , men kemisk strippere er de sædvanlige valg . Værnemidler-handsker , sikkerhedsbriller og en respirator-er særligt vigtig for dette skridt. Et kemikalie, som kan spise gennem lag af gammel maling vil gøre det samme for menneskers hud . En anden overvejelse er bortskaffelse . Flere gallons stripper vil blive brugt til selv et lille fly , og i mange locales vil det blive betragtet som farlig affald

Inspektion

En grundig inspektion af luftfartøjet skal udføres af en autoriseret mekaniker efter den gamle finish er fjernet . Revner , løse nitter og andre skader , der gemte sig under gamle maling kan være synlige nu . Reparere fejl , før du begynder at anvende en ny finish .

Anvend nye Udfør

Den nye finish er en to-trins proces . Primer anvendes først, efterfulgt af toplak . Standarden primer for luftfartøjer ansøgninger er zink-chromat . Typisk anvendelse er ved sprøjtepistol . En luft kompressor kan levere en konstant tilførsel af luft ved det korrekte tryk er nødvendigt , og selvfølgelig , spray pistolen . Flere lag er normalt anvendes ; tage højde for dette , når de køber primer og maling fordi matchende farver kan være en udfordring , hvis mere maling er købt efter jobbet er begyndt . Enhver striping eller andre detaljer vil blive anvendt efter grundfarven er helt tørret . Brug kvalitet maskering materialer for at beskytte lakken . Et luftfartøj er havne installeret i huden til at tillade ekstern luft ind i instrumentet systemet . Disse giver luften en reference lufttryk til instrumenterne . En maler skal være meget forsigtige med ikke at dække eller forurene disse , eller vigtige instrumenter kan gøres uanvendelige.

gældende forordninger

Maleri et luftfartøj anses for en vedligeholdelse begivenhed , som skal registreres i luftfartøjets logbog pr Federal Aviation Forordning ( FAR ) Del 43 . Kun FAA-certificerede mekanikere kan gøre dette . Alle civile fly i USA er forpligtet til at have registreringsmærkerne anvendt til deres ydre i overensstemmelse med FAR del 45 . Statslige og lokale regler gælde for brug og bortskaffelse af maling og kemikalier , der anvendes i processen . Bliv fortrolig med disse , før du forsøger at male et fly .


Relaterede artikler


tips om maleri biler
hvordan du justerer luft-blandingen til en Holley karburator
hvordan du ændrer bilens olie korrekt
hvordan man kan tilføje freon til en Mazda 626
hvordan du fjerner en radiator kerne
hvordan du fjerner Loctite bolte
hvordan du installerer en Ford Escape brændstoffilter
den bedste måde at rense auto tæpper
hvordan man kan fjerne tunge oxidation fra din bil
hvordan du udskifter olien filteret på en Jeep Cherokee