polytropic analyse af centrifugalkompressorer

polytropic analyse af centrifugalkompressorer

Mens kompressor applikationer med lavt flow og højt tryk udgange kræver stempelkompressorer , og høj-flow , lavt tryk udgange opfordring til aksial kompressorer , den moderate betingelser, der kræves af et flertal af industrielle applikationer er bedst tjent med centrifugalkompressorer . Centrifugalkompressorer demonstrere polytropic gaskompression egenskaber , der falder mellem langsomme isoterm komprimering , der giver varme til sine omgivelser og hurtig Adiabatisk kompression , der har mindre tid til at miste denne varme . Derfor designe centrifugal kompressorer til optimal ydeevne i en ansøgning vil ansætte grundig analyse efter de polytropic kompression model

Compressor præstationsparametre

centrifugalkompressorer strækker definitionen linje for at være mere luft eller en proces, gas movers , der leverer en strøm på et givet tryk end ren kompressorer , hvor trykgas er målsætningen. Som sådan , den omstændighed, at de flytter en masse gas hurtigt ved et moderat tryk resulterer i polytropic karakteristika de demonstrere . Polytropic kompression Analysen består af behandlingen af hver enkelt af de potentielle kompressorens parametre , så de kan sættes til at levere den bedste ydelse for en given række operationelle krav . Disse er output flow og tryk , kompressor løbehjul størrelse og blade form , driftshastighed , anti-surge betragtninger og ønskede effektivitet ved steady state betingelser .

Surge

Centrifugal kompressor surge er en skadelig og potentielt farlig tilstand, der opstår , når trykket belastning på kompressorens produktion header overstiger kompressorens evne til at opretholde en netto flow gennem sig selv og strømmen hurtigt cyklusser mellem positive og negative netto flow . Denne betingelse kan være voldelig nok til at ødelægge kompressoren starter med løbehjulet eller tryklejet . Flow-pres kurve, der definerer grænsen for denne betingelse er linjen på kompressionen kompressoren effektivitetsgrafen kendt som bølge linje . Regionen til højre for denne linje på grafen er den region af kompressionsforhold versus strømme , der definerer de korrekte polytropic resultater domæne af kompressoren.

Operative komplikationer

Operative komplikationer for disse maskiner udspringer af situationer , hvor to eller mere kompressorer fodre samme overskrift . Hvad der kan være for meget kapacitet belastning for man kan meget vel være for lidt til to kompressorer at operere i deres mest effektive zone . De kræver også et run-up periode fra start , som kræver stor opmærksomhed , indtil enheden er klar til at blive bragt på nettet.

række applikationer

Den polytropic centrifugal kompression model har vist sig at være effektive for en række gasser ud over luften, hvilket gør dem ideelle til mange anvendelser i raffinaderier og kemiske operationer . Dette er ifølge Lars Brenne , et al , som refererer til JM Schultz , fra hans 1962 artiklen " The Polytropic Analyse af centrifugalkompressorer , " ASME Tidendes Engineering for Power , hvor polytropic kompression er citeret for denne meget karakteristisk .

Selv under vand

Den større nytte af centrifugalkompressorer at køre polytropic modellen og deres relativt mindre plads i forhold til andre tilgange har gjort dem til oplagt kandidat til olie og gas produktionsanlæg , selv i strenge undersøiske forhold .


Relaterede artikler


hvordan du fjerner brændstofpumpen modulet
alternativer til dieselolie
hvordan man kan tune en Holley
hvordan er bilbatterier lavet ?
hvordan du installerer auto alarmer
hvordan man rent bil olie
Hvordan ændrer jeg transmissionsolie ?
hvordan du installerer Lexus GS baglygter
hvordan man kan vaske en lastbil
hvordan man kan farve auto glasvinduer