rigtige måde at rotere dæk

rigtige måde at rotere dæk

Tire rotation er nødvendig for at sikre lang levetid af slidbanen liv . Fordæk slides hurtigere på grund af styring , bremsning og vægt af motoren . Front -hjulstrækket transmissioner og drejningsmoment på dækkene også blevet vigtige faktorer i slidbaneslitage . Drej bagdæk til forsiden med jævne mellemrum , normalt hver 5. 000 til 6. 000 miles , for at sikre den forreste dæk ikke slidt længe før bagdæk

Før du roterer

Tjek instruktionsbogen i din bil for specifikke rotation instruktioner . Bilfabrikanterne baserer deres rotation mønstre af, hvilken type køretøj og placeringen af gearsystem .

også kontrollere dæk skilt placeret på førersiden dørkarmen eller i instruktionsbogen . Nogle køretøjer bruger forskellige dæktryk pr aksel på grund af vægten variation . Dæktryk er en af de førende årsager til dæk skader og for tidlig slitage , så hvis du roterer dem , så sørg for dækkene er oppustet ordentligt .

Undersøg dækkene for åbenlyse slid . Der er ingen mening roterende dæk , hvis stål bælter viser . Det er tid at udskifte dem .

Sørg dækkene er alle samme størrelse, før dreje dem. Tire højde , bredde og dimension størrelse er altid præget på dæksiden .

Sørg for at du ikke har ensrettet deres dæk, inden beskæftiger over kors rotation mønster . Ensrettet dæk er beregnet til at rotere i den naturlige bevægelse af bilen-det vil sige frem . Se afsnit 4 for yderligere oplysninger.

forskellige mønstre på forskellige køretøjer

Front -wheel biler bruger en front -til-bag , lige -back rotation mønster . Den bageste dæk på kryds og tværs til fronten .

baghjulstræk , fire-hjul og alle hjul-drev biler anvender det modsatte mønster . Den forreste dæk på kryds og tværs til den bageste aksel og stikker gå direkte videre til den forreste aksel .

Tire Rotation Debat

Nogle dækfabrikanter , dæk teknikere og bil selskaber kan ikke blive enige om den korrekte rotation mønstre . Dette er grunden til at henvise til ejerens manual for et bestemt køretøj anbefaling er vigtig . Husk, at når du erstatter dæk og bruge en anden type , kan den nye indkaldelse til en anden procedure end fabrikanten tilsigtet.

Nogle fagfolk siger, at på kryds og tværs dæk i en rotationsordning mønster har ingen nytte. Selv om den gamle standby procedure med bias-lags dæk var at rotere dem til bag uden på kryds og tværs , har dækteknologien avanceret meget, og ændret tankegang .

Det faktum, at ligegyldigt hvor du rotere dine dæk , de vil vare længere tid , end hvis du ikke rotere dem .

den ensrettede Tire

ensrettet dæk er placeret på fælge vender den forreste position af køretøjet. Disse dæk kan ikke ansætte en kors rotationsmønster uden at blive afmonteret og sat på igen på hjulene . På grund af dette , anvender en front -til-bag-og bagside -til -front rotation mønster .


Relaterede artikler


hvordan du fjerner mærkaten lim fra din bil
hvordan man kan lave dør sæler på Trailblazer
Hvordan at rengøre en ford lastbil gasspjæld organ
hvordan man kan ændre generatoren bælte om en Audi TT
hvordan man får spraymaling fra din bil
hvordan man kan justere en remstrammer
hvordan du installerer udvendige dørhåndtag på en Toyota Corolla
hvordan man kan ændre en Ford F -150 brændstoffilter
hvordan en IAC ventil arbejde ?
hvordan man kan ændre en BMW vandpumpe