typer af dækslid

typer af dækslid

Dækkene på en bil er en af de vigtigste komponenter til at køretøjer kvalitet af drift . Mens dækkene er fremstillet til at vare så længe som muligt , er det usandsynligt , at en uforgængelig dæk nogensinde vil eksistere . Dæk vil bære over tid , og det er op til ejeren af bilen eller lastbilen at vedligeholde og sikre levetid af dækkene . Vide hvordan man kan identificere forskellige dækslid kan gå en lang vej i den rigtige dæk vedligeholdelse

Regelmæssig dækslid

Dæk er designet og fremstillet til at bære effektivt i løbet af deres levetid . Dette slid skal være jævnt fordelt i slidbaner af dækkene . Jævnt fordelt dækslid opstår kun , når alle kørselsforhold er nominelle , og køretøjet er korrekt vedligeholdt .

bagfra eller forfra Wheel Wear

Til front- eller baghjulstræk-køretøjer , er magt uddeles til enten den forreste eller baghjul . På disse køretøjer , er det ikke uhørt for dæk af den magt hjul slides hurtigere end de andre . Det er mest sandsynligt et resultat af en aggressiv chauffør , der bruger gas pedal for liberalt , når accelerere fra en stoppet position . Dette slid mønster er let afhjælpes ved at styre acceleration af køretøjet på en konservativ plan .

En Side Wear

Skæv hjul kan forårsage den ene side af dækket for at slides hurtigere end den anden. Når dette sker , er det fordi camber ikke er indstillet korrekt , og hjulene er drejet for langt ind eller ud . Dette er et fælles problem for biler og lastbiler , og let kan fastsættes ved at have bilens tilpasning indstillet korrekt.

Cupping

Suspensionen komponenter er under konstant slid og ælde . Når disse komponenter bliver alt for slidt eller bøjet , kan de forårsage kopper eller dip til at blive vist på kanten af hver side af dækket . Når denne betingelse er til stede , vil de berørte hjulets hjulophængsdele normalt skal udskiftes .

Under Inflationen

Når dækkene » lufttrykket bliver for lavt , de ydre kanter af trådene vil bare mere kontakt med vejen , og det vil tvinge dem til at slides hurtigere end resten af dækket . Dette er en fælles slidbaneslitage mønster , der kan gå uset for en lang nok tid til at gøre dækket at være " slidt ". Regelmæssigt at kontrollere dæktryk kan reducere chancerne for at dette sker .

Over Inflationen

I lighed med for lavt dæktryk , over inflationen kan forårsage uregelmæssig slidtage . Når dæktrykket er højere end den foreslåede grænse , vil centret slidbaner slid i et hurtigere tempo end den ydre slidbaner . Ligesom for lavt dæktryk , når denne betingelse går for lang tid uden behørig opmærksomhed , kan dækkene i sidste ende blive slidt ubrugelige .


Relaterede artikler


hvordan du udskifter en brækket magt sæde i din bil eller lastbil
hvordan du installerer underdrive snoretræk i en 4,6 l ford mustang
dæktryk vedligeholdelse
hvordan man kan rense en Mustang cabriolet top
korrekt dæk rotation
hvordan man kan øge køretøjets gas kilometertal
DIY forrude sprinklervæske
hvordan du udskifter vandpumpen på en Toyota Supra
naturlige bil rengøring
hvordan du ændrer syntetisk olie