historie støddæmpere

historie støddæmpere

En støddæmper er en enhed, der bruges til at udjævne stød eller rystelser , og at sprede kinetisk energi . Støddæmpere er afgørende i motorcykel og bil suspension , i landingsstel for fly og som en del af støtten til industriel maskiner . En stor udgave af støddæmperen bruges undertiden i bygningskonstruktioner at tilføje stabilitet og mindske skader fra jordskælv og andre katastrofer . Støddæmperen er normalt en cylinder , der indeholder en glidende stempel , der er polstret med hydraulisk væske eller luft .

Typer

Køretøj støddæmper typer omfatter to rør stød , coil over stød, tryk chok , mono-tube eller enkelt væg chok , eksterne reservoir chok , bypass chok og dobbelt chok .

Første Støddæmpere

I 1898 indførte den franske cyklist JMM Truffault den allerførste støddæmperen på sin cykel . Det bestod af forgaflen suspension med fjedre og en enhed, der minimeret vibrationer . Det næste år , har samarbejdet Truffault og amerikanske auto -entusiast Edward Harford den første justerbare støddæmper . I 1901 byggede MA Yeakley om deres indsats med en tidlig uafhængig affjedring design, hvor hvert hjul blev støttet selvstændigt .

hydrauliske affjedring

I 1901 oprettede CL Horock første moderniserede støddæmper og kaldte det " teleskopstøddæmpere absorber . " Støddæmpere fremstilles i dag stadig er baseret på hans oprindelige koncept . Det næste år , hydrauliske støddæmpere begyndte at tiltrække sig opmærksomhed fra bil racerkørere , race bil bygherrer og mekanik . I løbet i 1902 og 1903 væddeløb sæsoner , var hydrauliske affjedring udbredt .

Hybrid Suspension

En række grundlæggende fremskridt blev gjort til støddæmpere i løbet af de næste par år , men de var stadig ikke særlig udbredt . I 1908 lancerede Ford Model T med en hybrid affjedringssystem , der bestod af de traditionelle blad suspension kombineret med to fjedre monteret på akslerne . Senere samme år skabte franskmanden M. Houdaille den første hydrauliske støddæmper , som havde nogen reel troværdighed .

luftaffjedring

fra 1909 gennem 1920'erne , var der meget fremskridt , på trods af igangværende arbejde med de nye friktion systemer . I 1932 Packard indført en støddæmper , der kan justeres af føreren . Dette blev fulgt tæt af Firestone 's eksperimenterende bil, Stout-Scarab , som anvendte en pneumatisk affjedringssystem på fire gummibælge i stedet for de traditionelle kilder . Luft til systemet blev leveret med kompressor , der var knyttet til hver bælg.

Moderne Suspension

I løbet af de næste 50 år , nye systemer syntes , ligesom Monroes hydrauliske chok , Earl S. MacPherson ' s strut affjedring og en uafhængig spole system bruges af General Motors , Hudson Motors og Chrysler . Gradvist , de fleste bilfabrikanter begyndte at stole på hydrauliske systemer og teleskopiske støddæmpere . I 1982 blev det aktive affjedringssystem patenteret , og i 1985 lancerede Nissan elektronisk justerbare støddæmpere , som automatisk besvaret hastighed , kørestil og vejforhold .


Relaterede artikler


hvordan du holder din gamle bil i god stand
hvordan en bil radiator arbejde ?
hvordan man kan ændre en vinduesvisker motor på en 2006 Hyundai Santa Fe
hvordan man kan ændre stivere på en kviksølv Cougar
hvordan du udskifter Kia Sedona bremser
hvordan du fjerner en mærkat fra en bil
hvordan man kan rense luften fra en auto kølesystem
hvordan man kan gemme et bilbatteri
hvordan man kan ændre en bil antenne
hvordan man kan vaske bil fælge og dæk