hvad er caster & camber ?

hvad er caster & camber ?

Caster og camber er indstillinger, der påvirker en bils styretøj og i sidste ende dens køreegenskaber . Ændre disse indstillinger kan påvirke , hvordan bilen fungerer og vil også påvirke den " feel " i styringen . Chauffører reagerer forskelligt på hjul og camber indstillinger, så bilfabrikanter har udført omfattende forskning i både at komme med specifikke indstillinger for deres biler

Caster Måling

Caster er den vinkel forskydning mellem den øvre og nedre kugleled på en bils styresystem . Denne indstilling er målt i grader . Hvis du skulle tegne en linje fra jorden gennem bunden kugleleje , midten af hjulet og top med , så trækker en fra skæringspunktet mellem jorden og denne linje , vinkelret på toppen af dækket , offset vinkel ville være caster .

Caster Indstillinger

Når en bil er positiv hjul , er den øverste forsynet placeret længere frem end den nederste . Dette giver vinklen på hjul en fremadrettet hældende . Når nederste leje er placeret længere frem end det øverste leje , bilen har en negativ caster . I denne situation , er bilen mere stabil , når den bevæger sig fremad i en direkte linje . Det er fordi hjulets position i forhold til at dreje aksen holder det på linje .

Hvordan Caster Påvirker Kørsel

Caster påvirker , hvor let bilen vender sig til den ene eller den anden . Dette skyldes placeringen af lejerne over hjulets centrum . Når de er længere offset , er mere caster genereret på grund af afstanden mellem drejning pivot og hjulet . Hvis du kan forestille dig en kraft , der trækker hjulene i overensstemmelse , som de er trukket med , kan du forestille dig , hvordan det fungerer . Hvis du skulle trække et hjul på en snor bag dig , i sidste ende hjulet vil falde i takt med din vej . Det er den relationelle kraft hjul .

Camber

Camber er placeringen af hjulene på lodrette akse . Hjul , der har camber er enten vippe mod eller væk fra bilen. Ligesom du ville læne et dæk til den ene side eller den anden ved at skubbe den og holde på kanten , camber gør det samme . Når et hjul er vippet på en vinkel , så toppen er tættere på bilen end bunden , det naturligt greb vejen bedre , når det vender. Camber er ofte brugt i race biler, der har brug for mere vejgreb , mens de udfører med høj hastighed sving. Hjul på den ene side kan vippes , så bilen kan gøre mere venstre eller højre sving. Det kan også bruges til en vis grad i moderne sportsvogne for at tilføje en forestilling kant .

Brug begge Sammen

Camber alene kan bruges til at hjælpe en racerbil klarer sig bedre gennem sving, når kurset har mange venstresving . Hældning alle hjulene til venstre ( så den øverste hælder til venstre ) giver bedre ydeevne på venstre hånd vender . Caster indstillingerne spiller også en rolle . Hvis du indstiller forskellige hjul indstillinger på modsatte hjul , så bilen også læne til venstre . Dette kan opnås ved at opstille en top med frem , og en anelse tilbage . Den brede vifte af indstillinger er uudtømmelig , og det er noget pit mandskab og ingeniører arbejder med dagligt Eke hver ounce af ydelse ud af deres biler .


Relaterede artikler


hvordan man kan ændre en vandpumpe på en Dodge Ram 1500
hvordan man kan kontrollere et brændstof injektor
hvordan man kan genoplive en fowled gnist - stik
hvordan man bruger et hydrometer til batterier
hvordan man kan tage ned af en bil instrumentbræt
hvordan man kan ændre en Toyota Sienna motor luftfilter
hvordan man kan inspicere og udskifte din bils choker termostat
hvordan du foretager fejlfinding bremse master cylindre
hvordan man kan ændre forruden viskerbladene på din bil
hvordan du udskifter tændrør på en 3,5 liters Chrysler motor