tegn på en dårlig bil tilpasning

tegn på en dårlig bil tilpasning

Hjulsporing på en bil er vigtigt for den forventede levetid for dækkene . Dårlig tilpasning er en af de førende årsager til ujævn og for tidlig slitage af dæk . Selv om andre faktorer såsom manglende dæk rotationer og afbalancering af dæk kan føre til for tidlig slitage af dæk , oftest kan foretages justeringer til tilpasningen af en bil for at hjælpe i levetiden af dækkene . Normale kørselsforhold , efter tid , kan let medføre nødvendigheden af hjulet alignments . Unormale kørselsforhold , såsom kørsel på snavs eller potholed veje , kan forværre problemet og kræver den behovet for hyppige tilpasning kontrol og justeringer .

Funktion

funktion hjulsporing er at holde stak vinkel af køretøjet straight. Dette omfatter rattet . Der er tre grundlæggende vinkler på dækket til at overveje . Toe justering er den mest almindelige , fordi det skaber slid på et dæk hurtigere . Tåen er paralleliteten af dækket mellem hjulene , med andre ord , hvordan dækket punkter direkte fremad i forbindelse med den vinkel på køretøjet . Toe -in minder dækket ind og skaber ulige slid på den ene kant af dækket . Toe- out punkt passiv , hvilket vil skabe kant slid på dækket . Camber er vinklen af dækket , da det er placeret til kno eller spankulere af suspensionen . En positiv camber ville vinkel i toppen af dækket udad og bunden af dækket indad . Negativ camber ville placere vinkel i toppen af dækket indad og bunden udad . Zero camber ville placere dæk , som den skal , lige op og ned . Den sidste justering af en tilpasning funktion er at hjul af dækket . Fordi caster beskæftiger sig kun med styring stabilitet , indsats for styring og tilbagelevering af styring og går ikke på kompromis slid på dækket , er det ofte overset . Visning af dæk fra siden , er hjul fremad eller bagud hældning af dæk og gælder kun for de forreste dæk i de fleste biler .

Identifikation

For at identificere , om din bil har brug for en tilpasning , der er et par nemme test . At sikre alle dine dæk har den rette lufttryk er den nemmeste . Eftersyn af slidbaneslitage i begge dæk er også vigtig. Når kørslen af køretøjerne , skal du kontrollere , om rattet er centreret . En off- center rat er en god indikation af, at tå er ude . Et køretøj , der trækker til en side, når du slipper rattet eller altid skal rettes , er en anden afslørende tegn på behovet for en justering. Lufttryk mellem to dæk på samme aksel kan skabe en vandre eller trække , så det er vigtigt at tjekke dæktrykket , før afgørelsen af, om din bil har brug for en tilpasning . Noget andet at overveje, er vejen krone . De fleste veje er designet til at være højere i midten og vinklet nedad til højre . Dette er så regn og smeltende sne vil følge vinklen på vejen og ikke skabe store vandpytter , der kan forårsage aquaplaning . På grund af dette , altid de fleste køretøjer har den virkning, en rettighed vandre . Hvis du vil tjekke dette , køre på en to-sporet motorvej i venstre vognbane-din bil skal skabe en lille vandre til venstre . Ujævn dækslid og vibrationer når du kører også symptomer på en nødvendig tilpasning . Afhængigt af sværhedsgraden af dækslid , kan nye dæk blive anbefalet , før du søger en justering.

Geografi

Hvor du bor , og den slags veje du kører på en meget kraftig indflydelse på tilpasningen af dit køretøj . Flere bump og slitage om suspension af din bil kan øge odds for at skulle en tilpasning oftere end kørsel på glatte , asfalterede veje . Men efter en vis tid på grund af stress om suspension og styring komponenter på et køretøj , vil en tilpasning være nødvendig , selv under ideelle kørselsforhold .

Typer

Der er to-hjulet og fire hjul tilnaermelser , der kan foretages på køretøjer . Mange biler tillader firhjulede tilpasning. Men nogle ældre biler skal måske fuld kontakt shims anvendes på de bageste aksler til at foretage justeringer til bagsæde camber og tå , hvis der ikke er nogen justering muligheder og enten den bageste camber eller tå er ude . Front-hjulet alignments er de mest almindelige , da tie-ledhoveder og vinkel hjul udføres for at forhindre at trække eller dækslid . I nyere biler med bageste justeringer til rådighed , tå og camber er også kontrolleres og justeres om nødvendigt . Hvis kun en front -hjulet tilpasningen er udført , kaldes det en to-hjulet tilpasning . Hvis en front-og bag-hjul tilpasningen er udført , kaldes det en fire-hjulsporing .

Misforståelser

Tire slid er ikke den eneste symptom at afgøre, om du har brug for en tilpasning . Slidte eller dårligt fungerende front-end komponenter kan også være en årsag . Kugleled , tie-ledhoveder ( indre eller ydre ) , stjernehjul arme og dårlige stivere eller stød også bidrage til for tidligt dækslid . Ikke roterende dæk pr vedligeholdelsesplaner er en anden almindelig årsag til for tidlig dækslid , fordi det forreste dæk slides hurtigere på grund af stress i styretøj . Forkert dæktryk er endnu en førende årsag til for tidlig slitage . En overinflated dæk vil bære hen over midten af slidbanen , og en underinflated dæk vil slitagen på begge ydre kanter . Tilstanden af dæk og forenden bør altid kontrolleres og udskiftes , hvis nødvendigt , før du udfører en justering .

Forebyggelse /Solution

Har tilpasningen tjekket på din bil mindst en gang om året , oftere, hvis du kører på dårlige veje eller har høje årlige kilometertal. Følg den anbefalede vedligeholdelse tidsplaner for dæk rotationer og balancer . Tjek din dæktrykket mindst en gang om måneden . Udskift defekte front-end komponenter hver tredje måned . Kontroller chok og struts hver tredje måned .


Relaterede artikler


hvordan man kan ændre ydre trækstangscylinder ende på Audi A6 Quattro
hvad er tegn på, at en spænding regulator går dårligt ?
hvordan du holder din vinduesviskerne fryser
hvordan du forbereder din bil , lastbil , varevogn eller SUV til vinter
hvordan man kan genopbygge en cv karburator
hvordan man kan skylle radiator på en Chrysler LHS
hvordan du fjerner lastbil bogstaver
hvordan man kan justere ventiler
hvordan man rent soltag dræne stik på en vw
fjernelse af en transmission tæller aksel