Hvor mange hestekræfter kan en 2005 Mustang GT motor håndtere ?

Hvor mange hestekræfter kan en 2005 Mustang GT motor håndtere ?

Den " modulære " 4. 6L V8 motor, der bruges i 2005 Mustang GT debuterede i 1991 og var udformet som en erstatning for Fords aldring " pushrod " Windsor motorer . Disse motorer er blevet legender i deres egen tid for deres evne til at modstå enorme mængder af hestekræfter med meget få eller ingen interne ændringer . ཁ GT 's 4. 6L er ikke den stærkeste udgave af denne motor nogensinde er produceret , men det nyder godt af den rå styrke dets grundlæggende design

Lager Block

Ford tog mange af de erfaringer, den havde lært af sin racing erfaring , in- house F U og virksomhedsopkøb til at producere en motor , der ville bryde den stigmatisering aluminium motorblokke havde erhvervet i de foregående årtier . Ford bevidst overengineered Mod motoren til at modstå langt mere stress end den nogensinde var sandsynligvis opleve , de forfalskede-krumtap motorer , der anvendes i 1990 's Cobras er veldokumenteret at modstå mere end 600 vedvarende hestekræfter og 800 i korte stød . I 2005 GT bruger en bestand krumtapaksel , men blokken integritet er uændret .

RPM vs Boost

2005- Mod Motoren er begrænset af dens plejlstænger , der kan modstå kun omkring 6. 500 RPM ( måske 7. 000 for korte perioder ) . Hvis du planlægger at gøre store effekt på en bestand blok , er du bedre stillet installere en bolt -on kompressoren eller turbo -system end at forsøge at rev de ting til døden . Ladetryk lægger mere pres på stemplerne , men lægger langt mindre pres på plejlstængerne . Ford faktisk manipuleret motoren for at spare vordende hot-Rodders fra sig , mens hovederne er mere end i stand til at gennemføre øget RPM , ventilen kilder vil miste deres evne til at holde op på omkring 7. 000 . En god tommelfingerregel er at hvis du er nødt til at udskifte ventilen fjedre , så du ville være klogt at gøre plejlstænger så godt. Få det bedste du har råd , og ikke bekymre dig om vægten , vil du være mere tilfredse med falske stænger , der ikke eksploderer end aluminium dem , der gør . Om 400 til 450 hestekræfter er almindeligt anerkendt som den øvre grænse for en styrket setup på et helt lager motor . Du får brug for lavere kompression stempler for at få ovenstående, alligevel .

Pistons

Hvis du kører mere end otte til 10 pounds af løft, vil bestanden stemplerne give ud , før stængerne vilje. Bortset fra enhver iboende svaghed , er stemplerne » kompressionsforholdet ( 9. 7:1 ) for høj for de ekstremt høje løft niveauer nødvendig for at få mere end 400 til 450 hestekræfter , afhængigt af hvad oktan du bruger . Motor banke ( detonation ) er meget farligt for Mod motorer , så træde varsomt .

Krumtap

Hvis du kigger på noget mere end 500 hestekræfter , bør du seriøst overveje at fremskynde et forfalsket krumtapaksel . Stock stemmer krumtapaksler har været kendt for at modstå så meget som 650 , men enhver mindre fabrikationsfejl i casting vil kaste den barske baggrund af virkeligheden på din håndsving teoretiske styrke .


Relaterede artikler


hvordan du installerer en bil stereoanlæg i et 1993 thunderbird
hvordan man tilslutte en cb til 12 volt sikring
hvordan du installerer en eftermarkedet forstærker i en 2001 Chevrolet Impala
Sådan foretages fejlfinding en Kenwood forstærker
hvordan man kan tilpasse en Chrysler
Hvordan kan jeg omprogrammere min gm nøglefri adgang fjernbetjening ?
hvordan man kan montere en backup kamera
hvordan du fjerner en fabrik radio fra en 2002 Saab 9-3
hvordan du udskifter en hydraulisk cylinder segl
hvordan man programmerer en nøglefri adgang til en lavine