Forskellen mellem ultra high - performance & high- performance dæk

Forskellen mellem ultra high - performance & high- performance dæk

Forskellen mellem høj-performance ( HP ) og ultra high-performance ( UHP ) dæk er et spørgsmål om grader , og varierer fra producent . Den interne struktur og grundlæggende konstruktion forbliver den samme , de to er generelt adskilt af slidbane konfiguration og gummiblanding . Men disse to faktorer alene kan ændre næsten hvert eneste aspekt af dækkenes præstationer , slid og lang levetid

grundlæggende kriterier

De fleste af en dækkets greb er bestemt af hvor meget gummi det kan faktisk lagt på vejen , hvilket i sig selv er en funktion af dækkets bredde og slidbanemønster . Et dæk med færre vand-opsugning riller ( lameller ) lægger mere gummi på jorden pr kvadratcentimeter af kontakt patch . Den anden grundlæggende kriterier dæk design har at gøre med gummiblanding selv de blødere og mere smidigt den gummiblanding , jo bedre er det klæber på vejbelægningen . UHP dæk næsten altid har færre riller og blødere gummi end HP dæk .

Absolut Grip

Som man kunne forvente fra navn og beskrivelse , vil UHP dæk giver den maksimale trækkraft under de fleste forhold . UHP dæk har større mængder af både " mekanisk friktion " ( evnen til at gribe ind småfejl på vejbanen ) og " molekylære friktion " ( hvordan klæbrige dæk bliver når den er varm ) . Fordel i absolutte trækkraft på tørre veje går til UHP dæk .

Wet Traction

Traction i regnvejr er en anden historie helt . Som nævnt er de fleste UHP dæk udnytte færre slidbane lameller til at sætte den maksimale gummi på vejen , godt for trækkraft i den tørre , potentielt katastrofale i vådt føre. Disse lameller er ansvarlige for at evakuere vand ud fra undersiden af dækket på hastighed , uden dem , bliver vand fanget under og dæk vandfly . Selvom der er et par mere regn-venlige HUPs på markedet , faktum er, at de fleste af disse er homogene produktionsenheder kun af navn . Faktiske trækkraft på tørre veje , er tættere på en standard HP . Fordel i regnen ( generelt) går til HP dæk .

Holdbarhed

Et bivirkning ved blødere slidbanesammensætningen er, at det bliver slidt hurtigere , undertiden betydeligt så . At bløde gummi kan gøre et stort stykke arbejde for at grave i bittesmå ufuldkommenheder i vejen , men det kan være for blød til at modstå de slibende kraft af denne kontakt . Dog bære under væddeløb forhold kan en helt anden sag . Bære under væddeløb betingelser er på mange måder en bivirkning af overdreven varmeudvikling . Den homogene produktionsenheder større areal og større slidbane blokke bidrage til at mindske presset per kvadrattomme på slidbanen og sprede varme ud over et større område , hvilket betyder , at selv en temmelig klæbrig UHP kan overleve længere på en racerbane end en hårdere HP .

Fleksibilitet

For nonrace drivere , kan begrebet fleksibilitet synes en smule abstrakt . " Fleksibilitet "henviser til dækkets person på udbryderregioner ( hvor det mister vedhæftning til vejens overflade ) . En homogen dækkets gummiblanding og mønsterdesign er designet til at give en blid , forudsigelig og progressiv udbryderregioner , som giver føreren mulighed for at holde sin bil lige på grænsen af friktion på alle tidspunkter. Mindre HP dæk ( for at bruge racer slang ) en tendens til at " bryde som glas " på grænsen . Deres trækkraft er som en lyskontakt , det er enten hele vejen der , eller er det ikke . Dette kan gøre for en farlig uforudsigelige bil på væddeløbsbanen . Den mest fleksible UHP dæk dem med såkaldte " R-forbindelser " gummi , ofte anført i de navnet på dækket.


Relaterede artikler


hvordan man kan forhindre sne oprustning på dæk
hvordan du installerer et stereoanlæg i en Ford F -150
Hvordan ændrer du uret på en pioner radio ?
Vermont love for vinduet toning
hvordan du udskifter et stereoanlæg i en 2005 Sienna
hvordan du installerer en bil stereoanlæg i en 1992 Cadillac Deville
hvordan du installerer auto subwoofere
hvordan man kan fjerne radioen fra et 1995 Jeep Grand Cherokee
hvordan man opbygger en brugerdefineret supercharger kit
hvordan du installerer en ny radio i 1996 i et Jeep Cherokee sport