h / t vs a / t dæk

h / t vs a / t dæk

Med snesevis af forskellige akronymer og betegnelser på markedet i dag , kan dæk shopping være en forvirrende og næsten vilkårlig oplevelse . Men der er mere at dæk valg end blot at finde et sæt , der passer til den rigtige pris . Du er nødt til at tage et ærligt blik på , hvordan du kører , hvor du kører , og hvad du forventer af din bil

Formål

Motorvej ydeevne koges ned til , hvor meget gummi dine dæk lægger på vejen . For acceleration , bremsning og sving hver en bid af gummi i kontakt med fortovet svarer til øget dynamik grænser . Men den brede pletter af gummi bruges på motorvejen dæk har en tendens til at flyde over overfladen af sand , mudder og græs uden at grave i for trækkraft . Dette er den primære forskel mellem H /T ( hovedvej slidbane ) og A /T (All Terrain ) dæk .

Hjulbane

Off-road trækkraft handler om at sætte så mange gravhøje pr kvadrattomme af pres ned som muligt . A /T dæk er designet som fodbold klamper , deres knobby slidbane bryder den flade, som de rider , så du kan lægge mere magt ned . H /T dæk er dybest set for dæk til personbiler med meget lige slidbane rille ( lameller ) til sifon vand væk , mens giver så meget kontakt som muligt mellem køretøjet og vejbanen.

Byggeri

H /T og A /T er internt lignende , men A /T har en tendens til at have tykkere og stærkere gummi til at modstå det hårde off-road misbrug . H /T dæk generelt har tykke metal styrke bælter og stiv dæksider , som hjælper dem til at holde deres runde form , når cruising ned ad vejen .

Fuel Economy

H /T dæk er specifikt rettet mod motorvejskørsel , hvilket betyder, at brændstof økonomi er en højere prioritet end direkte trækkraft . H /T dæk anvender specialiseret mønsterrillerne , gummiblandinger og interne strukturer for at reducere rullemodstand . Rullemodstand er en funktion af hvor godt dæk greb vejen . Høj rullemodstand giver mere trækkraft , men værre brændstoføkonomien; lavere modstand gør det modsatte . Næsten uden undtagelse , vil H /T dæk få en bedre brændstoføkonomi end A /Ts .

Holdbarhed

A /Ts knobby dæk er specielt designet til at øge punkt-kontakt pres . Selv om dette er en god ting for off-roading , den sætter en masse stress på slidbanen når du er på asfalt . A /T 's høj kontakt pres vil have tendens til at gøre det hurtigere nedslidning end en tilsvarende H /T , når de anvendes på motorvejen . Selv om mange forbrugere ved hjælp af A /T dæk vil vælge bredere dæk ( som bidrager til at udligne sliddet problem ) , vil A /T dæk næsten altid slidt hurtigere end H /T dæk med lignende dimensioner.

Støj

Off-road orienterede A /T dæk tendens til at have store , firkantede slidbane blokke . Da de kontakt vejen , disse slidbane blokke udlede en vis mængde vibrationer, der manifesterer sig som en højfrekvent brum eller drone . H /T dæk har Chevron -eller backup- vinklet slidbane blokke , der hjælper til at reducere de akustiske effekter af dækkets kontakt . Selv om dækstøj kan synes ligegyldig , alle, der er ført et køretøj med virkelig aggressive A /T dæk kan bevidne den øredøvende brøl de kan forårsage på motorvejen hastigheder .


Relaterede artikler


hvordan du installerer en radio i en Dodge Dakota
hvordan du udskifter den forreste højttalere i en 2002 toyota begrænset Sequoia
vinyl krop Decal instruktioner
hvordan du fjerner en radio i en 2000 toyota Avalon xls
hvordan man får lyden til at arbejde på bil dvd -afspillere
hvordan man programmerer en bil fjernbetjening
hvordan man kan tage den cd afspiller ud af en 2006 Dodge Stratus
hvordan du installerer en cd -afspiller i en 1999 Dodge Caravan
hvordan man kan fjerne radioen fra et 1993 mercedes
hvordan man wire en forstærker til en fabrik radio på en 2005 Ford F150