hvad er en grund virkning?

hvad er en grund virkning?

Automotive aerodynamiske teknikker er en udløber af teknikker ansat i luft-og rumfartsindustrien , siden begyndelsen af det 20. århundrede , og er næsten lige så meget kunst som videnskab . Et centralt begreb med bilindustrien aero er , at luften strømmer over enhver overflade af en bil , herunder gennem motorrummet , under chassiset og bag bilen selv

Airspeed og tryk

Hvis du nogensinde har set et ark slag i sommeren vind , så har du oplevet samspillet mellem flyvehastighed og lufttryk . Air har masse , så flytter luft kinetisk energi . Når denne kinetiske energi rammer en fast genstand det tvinger luft til at komprimere mod dette formål, stigende lufttryk og overføre nogle af sin energi til at gøre indsigelse ( husk blafrende ark ? ) . Ligeledes aftagende luft taber tryk , hvilket medfører en vis mængde af vakuum .

venturiens Effect

En venturi er en bestemt type luftkanal bruges til at skabe et vakuum . En grundlæggende venturi er hovedsageligt en cylinder der er lidt smallere på midten end det er i begge ender ( det ville gøre en timeglas figur blev det skåret i halve ) . Når luften går ind i venturiens det har at klemme ned ( komprimere ) til en mindre størrelse og hastighed op til at gøre det gennem de smalle del . Når du forlader venturi , re luft-udvider sig og mister noget af sin energi ( hastighed ) . Denne energi tab udtrykker sig som et fald i trykket , eller vakuum .

venturier og Drag

Du kan se undersiden af en bil som en kæmpe venturi . Luft strømmer under kofangeren og får klemt mod jorden af bunden af kabinettet . Når du forlader bilen væk under den bageste kofanger , luften bremser ned og skaber et vakuum . Når dette vakuum er bag en bil , er det faktisk trækker bilen bagud med en kraft kaldet "træk ".

Ground Effekter

Ground virkninger kits er dybest set udvidelser af karosseriet , som strækker sig ned fra den forreste kofanger ( en brik benævnt en " luft dæmning ") og sideskørter ( området på siden af bilen mellem hjulene ) . Disse udvidelser både reducere mængden af luft strømmer under bilen og forårsage, hvad lidt luft går nedenunder for at fremskynde . At luft har til at fremskynde at presse under motoren førerens fod godt ( den smalle punkt i venturi ) , men hurtigt udvider sig og bremser ned, når den når større område længere tilbage .

Overvejelser

Reduktion af mængden af luft strømmer under din bil med en begrundelse effekter kit vil , i sig selv , bidrager til at øge høj hastighed stabilitet og reducere træk . Det vil dog ikke skabe nogen meningsfuld begrundelse effekt downforce ( vakuum holde din bil til vejen ) . For virkelig at drage fordel af en grund effekt kit du nødt til at oprette en lomme under din bil, der er større i volumen end åbningen under din forreste kofanger . Uden en sådan lomme , vil luften ikke sinke og udvide ( " diffuse " ) , hvilket betyder, at vakuum stadig vil udtrykke sig som trækker .

Optimering

Du kan gå én af to ruter for at skabe denne lomme under din bil , kan du bruge en under-bil diffuser plade ( som kunstigt skaber en højere ekspansion område ved at sænke de fremadrettede fleste dele af gulvet ) eller ved at fastsætte baghjulsophæng lidt højere end den forreste ( aka øge bilens " rake " ) . En diffuser er den bedste mulighed, da det ikke påvirker suspension geometri eller håndtering , men giver bilen en lille smule af næse -down rake vil skabe en ekspansion afdeling under den bageste del af chassiset meget på samme måde . Du kan også øge bageste frihøjde ved hjælp af lidt højere dæk i ryggen end den forreste .

Sideskørter

Hvis du vil oprette ekspansionskammeret med rake , så du ville være klogt at bruge siden nederdele , der er lidt længere bagpå end foran . Målet er at opretholde det samme frihøjde fra front til bag (ikke mere end omkring to inches fra jorden ) . Brug koniske sideskørter vil bidrage til at kompensere for de lidt højere bagtil kørehøjde .


Relaterede artikler


Edelbrock karburator oplysninger
hjemmelavet ydeevne halstørklæder
hvordan du installerer en radio i en 1995 Nissan lastbil
hvordan du installerer en x - cargo bil top luftfartsselskab
hvordan man kan gøre hjemmelavede skilte til et køretøj
hvordan man laver en 1982 Mustang lyd høj
hvordan man så glasfiber
hvordan du udskifter soltag weatherstrip
Hvordan kan jeg omprogrammere min gm nøglefri adgang fjernbetjening ?
hvordan man kan fjerne dash stereo på en Saturn -ion