hvad størrelse turbo har jeg brug for en 1.6L motor ?

hvad størrelse turbo har jeg brug for en 1.6L motor ?

Desværre er der ingen Pat svar på, præcist hvor stor en turbo du har brug for nogen særlig størrelse motor , 1. 6L eller andet. På mange måder er turboladere enheder i sig selv , den gasmotor , som de er knyttet er næsten underordnet i funktion . Dette gør turbo udvalg et spørgsmål om at sætte mål og opbygning motoren til at håndtere det . Uanset om din 1. 6L motor kommer fra BMW , Nissan , Mercedes eller endog Peugeot , forbedring magt med en turbo , er mest et spørgsmål om indstilling realistiske mål og vælge de rigtige dele . Power begrænsning er , for det meste , afgøres af dit budget og motorens iboende styrke

Turbos og Airflow

Tag et nærmere blik på noget turbo og du vil finde en møllevinge indersiden af en snegl-shell-formede bolig , fodring luft ind motoren og modtager strøm fra motorens udstødningsgas . Både med hensyn til form og funktion turboladere i sig selv er lidt mere end en enkelt forbrændingskammeret væk fra at blive en ægte jetmotor , ifølge Junkyardjet. com . Som sådan , tænke på noget turbo motor som en slags hybrid .

gasmotor er først og fremmest at konvertere presset af eksploderende benzin i roterende bevægelser , der driver bilen . Den turbolader selv faktisk dikterer luftstrøm ( som bestemmer , hvor meget brændstof motoren kan brænde ) og den maksimale effekt på noget tidligere tomgang .

Variation

Fordi turbo er den primære effekt-maker , effektniveauer kan variere vildt uafhængigt af motorstørrelse . For eksempel kan en lille 1. 6L turbo gøre så lidt som 70 hestekræfter . I løbet af deres 2005 Dynojet Hestekræfter Challenge , registreres dynamometer fabrikanten Dynojet en forbavsende 700 hestekræfter fra en turboladet Hayabusa motorcykel motor , som rent faktisk kom ind på 1. 3L i fordrivelse , ifølge Gizmag. com . Forskellen mellem at 70 hestekræfter motor og 700 hestekræfter Hayabusa er delvist et spørgsmål om motor design , men for det meste kommer til turbolader størrelse .

Shopping for Strøm

Da motorstørrelse ( det være sig 1. 6L eller nogen andre) tydeligvis har meget lidt at gøre med absolut hestekræfter potentiale , skal du bruge det ønskede hestekræfter selv som din primære turbo shopping kriterier . Generelt en turbo vil gøre plus eller minus 15 procent af en given effekt på uafhængigt af motoren . For eksempel kan en Garrett , IHI eller Mitsubishi T4 turbo på en 1. 6L være godt for 400 hestekræfter på de fleste motorer , men observerede effekt kan variere mellem 340 og 460 afhængig af motorens konstruktion og effektivitet .

Forberedelse Engine

Den begrænsende faktor for maskineffekten er , hvor meget brændstof motoren kan brænde , og hvor godt selve motoren vil modstå straf . For at få enorme mængder af hestekræfter fra en 1. 6L motor , kan du nødt til at udskifte stempler , plejlstænger og krumtap med stærkere smedet aluminium og stål enheder , og oksekød op topstykke segl med hoved nitter og en O -ringede pakning . Virkelig ekstreme applikationer vil kræve motorblokken styrke ( med en primær stud bælte eller maskine arbejde og forstærkning ) , eller eventuelt en helt ny blok .

Optimering til Størrelse

Hvis du bruger en lille motor har nogen virkelig alvorlig ulempe, det er , at motoren ikke vil producere nok udstødningsgasser ved lave omdrejningstal for at få turbo spinning . Dette vil resultere i " boost lag " eller tendensen til at producere strøm kun ved meget høje omdrejninger . Du kan hjælpe til at kompensere for motorens lille størrelse ved hjælp af en "hybrid " turbo ligesom den populære T03/04 . Hybrid turbos bruge store kapacitet kompressorer til store luftmængde , og lille diameter udstødnings-siden kamerahuse at øge lav RPM boost respons .


Relaterede artikler


hvordan man kan tilpasse en 1981 El Camino
installationsvejledning for en 1997 Dodge Stratus bilradio
hvordan man programmerer en 2001 Camry ’s nøglefri adgang fjernbetjening
hvordan du fjerner dørpaneler på a 2005 GTO
hvordan man kan tilpasse en Pontiac Sunbird
retninger for at fjerne en radio
hvordan du installerer et organ lift på en Jeep Wrangler
hvordan du installerer en bil stereoanlæg & subwoofere
Alpine type - s subwoofer ledninger typer
hvordan man wire en bazooka bas rør til en bestand Jetta radio