trailer dæk vs bil dæk

trailer dæk vs bil dæk

I en verden af dæk , der er biler og trailer dæk så forskellige dyr , at de knap nok synes som samme art . Fra grundlæggende arkitektur til hensigt og produktion , auto og trailer dæk er designet til at håndtere helt forskellige kræfter . Du forveksler de to på eget ansvar

Formål

I det væsentlige , har alle en trailer dæk skal gøre er at holde vognens aksler fra jorden uden at gå flad eller eksploderer . Automotive dæk designere skal tegne sig for en række faktorer, som trailer dæk designere ikke . Disse omfatter (men er ikke begrænset til ) håndtering , bremsning , acceleration , kørekomfort og evnen til at opretholde disse funktioner i en række forskellige forhold .

Intern Byggeri

Næsten hver bil dæk i brug i dag bruger radial konstruktion , Hvilket betyder, at dets styrker bælter løbe fra side til side og omkring dækkets omkreds . Bias-lags dæk er en ældre og billigere design og brug overlappende styrke båndene fastsat til en 30 til 45 graders vinkel i forhold til dækkets midterlinje . Bias-lag er stadig ofte bruges på trailere , fordi de er mere robuste og billigere .

Radial vs Bias-lag

Radial dæk tilbyder en blødere og mere behagelig tur , bedre brændstoføkonomi , bedre slidstyrke , længere levetid , køler løb og bedre svajer kontrol . Mange af de radiale dækkets fordele er et produkt af dets design , som sigter mod at holde dækket rundt , en bias lag tendens til at deformeres under en tung belastning .

Belastning

Trailer dæk designet fra starten at bære vægten på bekostning af næsten alle andre aspekter af performance . Trailer dæk bruger meget tykkere metal og polyester styrke bands , der gør deres lastkapacitet så meget som 50 procent større end en bil dæk af samme størrelse . Fordi de ikke er specielt konstrueret til at modstå deformation under belastning , trailer dæk ride kun lidt bedre end træ vejrmøller .

Traction

Automobile dæk designere skal finde en balance mellem at holde dæk runde og gør det muligt at deformere . Dækkets evne til at deformere flader ud dækkets kontaktflade ( det punkt , hvor den rører jorden ) , lægge mere gummi på vejen til trækkraft i alle retninger . Dette er bedst illustreret med off-road dæk , som ofte har så lidt som 10 pounds per kvadrattomme ( psi ) for pres . Off-road dæk store størrelse og lave tryk gør det muligt at ombryde omkring sten , rødder og grene og giver den en næsten tank-lignende evne til at kravle over fladt terræn . En trailer dæk tilbyder ikke en sådan trækkraft .

Blanding

Du kan bruge en bil dæk på en trailer , men du kan aldrig bruge en trailer dæk på en bil . Hvis du vil bruge en auto -eller lys lastbildæk på en trailer , skal du sørge for den maksimale belastning ( noteret på dækkets sidevæg ) af alle de kombinerede dækkene er mindst 20 til 30 procent større end vognens maksimale bruttovægt . Du kan forvente en bil eller lys lastbildæk til at forårsage traileren til svaje mere , end det ville med en trailer dæk , men det vil ride glattere og tilbyde bedre bremser og større modstand mod jackknifing .


Relaterede artikler


hvordan du fjerner en 2001 protege radio
hvordan man wire en bil forstærker & sub
hvordan man laver en forseglet boks til JL Audio W4 enkelt højttaler
hvordan du foretager fejlfinding jensen auto stereo udstyr
førte udstødning tips
Hvordan kan jeg programmerer en Toyota Sequoia 2001 nøglefri fjernbetjening ?
hvordan man finder den sidenummer på SIRIUS radio i en bil
hvordan du installerer en dobbelt batteri på en Jeep Wrangler
hvordan man kan male interiør bil trim
hvordan du installerer en pickup Topper