om automobil lys

om automobil lys

Lige siden Karl Benz udstyret sin Benz Patent Motorwagen med en gas lanterne , så han kunne køre om natten , har løbet været på at forbedre bilen lyssystem . I de 120 år , siden forlygten blev indført , har store fremskridt er gjort , ikke kun i fremad belysning , men i bag-og sidelys samt i kabinelyset . Resultatet er større stil og sikkerhed end nogensinde før

Historie

Tidligt i udviklingen af bilen , den eneste belysning oplysninger blev forlygter . Gas og olie lanterner snart afløst af glødende elektrisk lys , hvilket igen tabte til fordel for halogenpærer , høj intensitet decharge Xenon pærer , og senest , Light Emitting Dioder ( LED) . Som folk begyndte at køre mere i de mørke timer , der er behov for baglygter blev klart . Bremselygter blev tilføjet som en sikkerhedsforanstaltning , som blev blinklys lys , og i sidste ende sidemarkeringslygter lys og kørelys . Interiør lys og instrumentbræt Lysene var også oprindeligt udviklet som sikkerhedsfunktioner.

Funktion

Automobile belysning er stadig primært en funktion af sikkerhed . Forlygterne giver føreren af køretøjet evnen til at se vejen og eventuelle forhindringer foran ham , og for at advare modkørende trafik til hans tilstedeværelse . Bagud og sidelys advare bilister bag køretøjet til dets tilstedeværelse. Blinklys og bremselys give lokomotivførerne både bag og foran køretøjet med oplysninger om den hastighed , placering og hensigt med køretøjets fører . Indvendige belysning gør det muligt for føreren at se hans opererer GAGES med henblik på at betjene køretøjet sikkert .

Typer

Automobile lys , ofte benævnt køretøjet belysningssystem , består af sender-monteret lys , bagmonteret lys , sidemonterede lys og interiør lys . Farverne og funktioner af disse lys er udviklet af konventionen gennem årene og er blevet kodificeret i USA i de seneste årtier i Forbundsrepublikken Motor Vehicle Safety Standard 108 . Med nogle undtagelser forlygter må kun udsende hvidt lys . Baglygter kan kun udsende rødt lys . Sidelys og dreje signallamper kan kun ravgult . Udrykningskøretøjer kan benytte andre farvede lys såsom blå .

funktioner

Placeringen af de forskellige typer af lys på et køretøj angive deres formål og funktioner . Forlygter er placeret foran på køretøjet og er konstrueret til at udsende en kraftig stråle af lys til at belyse vejen forude . De er ofte udstyret med en lysdæmper , som giver føreren mulighed for at skifte mellem de lysere fjernlys og svagere nærlys . Blinklys lys aktiveres af føreren for at advare andre bilister , at han agter at vende . Bremselygter aktiveres automatisk , når bremsepedalen holdes nede at advare følgende trafikinformation af en ændring i hastighed .

Størrelse

Tidlig bil lygter var store og tunge , og ændringen er ikke altid kommet hurtigt . Standarden runde , 7- tommer forlygte , for eksempel mandat blev den føderale regering for alle amerikanske biler fra 1940 gennem 1975 . Men i dag , miniaturisering af komponenter , der har påvirket mange brancher er udbredt i auto belysningsområdet så godt. Light Emitting Dioder har erstattet løg i mange applikationer , hvilket reducerer størrelsen af output-enhed til mindre end en blyant viskelæder .


Relaterede artikler


hvordan motorolie beskytte en motor ?
hvordan du udskifter den forreste signallys i en Kia spektre
hvordan man kan inspicere dæk på en VW Passat
hvordan du udskifter batteriet kabler på en Toyota Highlander
hvordan man kan forhindre Lovebugs klistrer til din bil male
hvordan man kan inspicere udstødningssystemet på en toyota Tacoma
hvordan man kan polere svejse fælge korrekt
hvordan du foretager fejlfinding tændingssystemet i en Subaru Outback
hvordan man kan ændre olien i en Nissan Maxima
hvordan man kan lede efter slid eller utætheder på slanger og klemmer på en Mitsubishi Galant