om bilen sikringer

om bilen sikringer

Sikringer i bilen har ét formål-at beskytte dit elektriske system i tilfælde af en spændingsbølge eller kortslutning . De små enheder er billige , nemme at finde og kan erstattes af selv de mest mekanisk udfordret af bilister i løbet af få minutter , opsparing dyre diagnostiske og auto reparation afgifter

Betydning

Uden sikringer på plads , en midlertidig spændingsbølge eller kortslutning kan helt deaktivere det elektriske system i bilen resulterer i større reparationsudgifter. Hvis dit lys ikke vil komme på , efter at du har udskiftet pæren , din horn ikke blæse , din radio ikke spille, dine elektriske vinduer vil ikke rulle ned eller din klimaanlægget ikke vil blæse , er der en god chance for , at du har sprunget en sikring. Kontrol af sikringer første , før du tager bilen til butikken , kan spare tid , penge og frustration .

Funktion

Bil sikringer opfører sig som afbrydere i dit hus for at beskytte de elektriske strømme i din bil . Hver eneste komponent i bilen , som bruger elektricitet baseret på en sikring som en bro mellem sig selv og strømkilden . De fleste sikringer håndtere belastningen til flere forskellige powered objekter . Et sikringen kan kanal strøm til radioen , nød blinklys og bremselys . Alle sikringer er normeret til et bestemt strømstyrke og en sikring kan ikke kanalisere flere , at denne mængde energi

Typer

Der er to grundlæggende typer af bil sikringer-. glasrøret type og klinge type. Biler fremstillet før 1980 vil sandsynligvis blive udstyret med glasrøret type sikringer . Disse sikringer ligner aflange glas flasker , generelt omkring 1- cm lang med en metallisk hætte i hver ende . En fin glødetråd kan ses inde i røret der forbinder de to hætter . Nyere versioner blev lavet af plastic . Bladet type sikring anvendes næsten udelukkende på nyere modeller . Disse sikringer har en plastik , farvekodet hætte med to vinger , der passer ind i et slot i sikringsskabet . En metallisk forbindelseslinje eller bro , løber mellem de to vinger og er synlig gennem plastprop .

funktioner

Både glasrør og blade type sikringer har deres strømstyrke ratings trykt på dem . Kniven type er også farvekodet for at gøre det lettere at bestemme dens amperetal . Når sikringerne er i god driftstilstand , vil forbinde glødetråd være intakt . Når en sikring er sprunget den endeløse eller forbindelsesbro vil blive brudt . En mørkfarvning omkring enderne af et glasrør sikringen kan også angive en sprunget sikring .

Overvejelser

Hver gang en elektrisk komponent ikke virker og der er ingen indlysende grund , er det tid til at tjekke sikringerne . Sikringerne er placeret i bilens sikringsskabet , der kunne være placeret under instrumentbrættet , under kølerhjelmen , eller i hvilket som helst antal usandsynligt steder . Den eneste måde at være sikker på er at tjekke din instruktionsbog . Mange biler har mere end ¨¦n sikring boks . Heldigvis har de fleste sikringskasser har en skematisk trykt på deres dækning , så du ved hvilke sikringer håndterer hver enhed . Udskift altid sikringer med en anden sikring med samme amperetal . I en nødsituation er det muligt at udskifte sikringen af i vigtige komponenter , for eksempel dit lys , med en mindre komponent som din radio , indtil du kan komme til en auto dele butik og købe en erstatning .


Relaterede artikler


hvordan man kan kontrollere dæk
hvordan man kan kontrollere lufttrykket i et dæk i en Honda Prelude
hvordan du udskifter et luftfilter i en Nissan Pathfinder
hvordan du udskifter de bageste signallys i en geo tracker
hvordan man kan undersøge drivlinie og CV støvler i en Dodge Caravan
hvordan man kan lede efter slid eller utætheder på slanger og klemmer på en Mazda6
hvordan man kan kontrollere lufttrykket i et dæk i en VW Passat
hvordan man kan smøre døren slutblik og spor i en geo metro
hvordan du foretager fejlfinding tændingssystemet i en Nissan Sentra
hvordan et bilbatteri slidt op ?