historie Goodyear dæk

historie Goodyear dæk

Goodyear Tire and Rubber Company havde kun 13 medarbejdere i 1898 , da det først begyndte at producere cykler og transport dæk . I den første måned , gjorde Goodyear Dæk lidt over $ 8. 000 i erhvervslivet . Virksomheden kom op med sin berømte vingede fod logo i den tidlige del af det 20. århundrede . Hundrede år senere , Goodyear dæk er 20 milliarder dollar værd for virksomheder hvert år , at levere biler , lastbiler , racerbiler , fly og tunge maskiner med dæk . Det er den tredje største dækproducent i verden

Betydning

I 1898 , Frank Seiberling af Akron , Ohio lånte $ 3. 500 fra sin svoger Lucius Miles til en udbetaling på en forladt fabrik i Akron . Seiberling derefter grundlagde Goodyear Tire and Rubber Company , navngivning hans virksomhed venture efter Charles Goodyear , der havde opdaget , hvordan man vulkanisere gummi for at gøre det sværere , mere holdbare og modstandsdygtige over for kemikalier . Den første præsident for selskabet var David Hill , der havde købt $ 30,000 af virksomhedens oprindelige bestand .

Størrelse

Mens Goodyear dæk var oprindelig koncentreret på cykel og transport dæk , det begyndte hurtigt at lave bil dæk som , at nye opfindelse fanget på . Af 1901 , var Goodyear begyndt at bruge sin nu berømte vingede fod logo i reklamer . Business var så godt , at en ny fabrik , meget større end den første , blev bygget i 1902 og 1905 blev selskabet beskæftigede 300 mennesker . Den kom op med den første aftagelige dæk i 1906 , startede en nattevagt til at dække efterspørgslen i 1907 og designet en al slags vejr dæk i 1908 , da de udvides yderligere fabrikken .

Effekter

I år 1911 var Goodyear Dæk drift døgnet rundt , med en fabrik i Canada . Det var også gøre dæk til flyvemaskiner og i 1914 alle biler i Indianapolis 500 løb brugt Goodyear dæk . De otte-timers arbejdsdag med betalt ferie blev vedtaget samme år , og salget filialer blev åbnet over hele verden . Sloganet "Flere ride på Goodyear dæk end på nogen anden art " opstod som Goodyear blev verdens største dækproducent i 1916 . Salg hit 100 millioner dollars om året i 1917 , men en depression efter Første Verdenskrig forårsagede salg til nedturen , og Sieberling fratrådte sin stilling i virksomheden . Goodyear fortsatte med at udvide og i 1930'erne var stadig en pioner inden for dæk design og produktionsmetoder .

Tidsramme

Det Goodyear Blimp blev første gang brugt i reklameøjemed i 1925 , da Goodyear dæk var begyndt at lave zeppelinere det foregående år . Under Anden Verdenskrig havde Goodyear offentlige kontrakter til at producere jagerfly og andre krigsrelaterede produkter . Efter krigen fortsatte virksomheden sin globale ekspansion , og i 1950 Goodyear Dæk gjort sin 500000000:e dæk . Det næste år er det nåede en milliard i omsætning , og Korea-krigen resulterede i mere forsvarskontrakter . Af 1960'erne , havde Goodyear anlæg over hele verden og milliarddel dæk blev produceret i 1963 . I 1972 gjorde Goodyear fire millioner dollars i erhvervslivet , ti milliarder i 1984 og overlevede en overtagelse forsøg i 1986 . Goodyear var rangeret 16 blandt virksomheder med det bedste fra ry af Forbes Magazine i 2008 , som bygger på fundamentet lagt af Frank Sieberling mere end et århundrede før .

Identifikation

En af de mest identificeres logoer i alle forretninger-den bevingede foden af Goodyear Tire-opstod, fordi Frank Seiberling havde en statue af guden Merkur i sit hjem . Budbringeren of the Gods havde vingede sandaler og Seiberling følte , at den hastighed dette repræsenterede ville gøre en god reklame værktøj . Den oprindelige Goodyear -logoet havde ordene Good og år på begge sider af en meget større foden med en bevinget sandal , i modsætning til moderne logo .


Relaterede artikler


hvordan man kan service en sol tag i en Mitsubishi Eclipse
hvordan du udskifter de bageste signallys i en Dodge frygtløse
hvordan du udskifter en trækstangscylinder ende i en Acura integra
hvordan man kan forlænge levetiden for dækkene
hvordan du udskifter et luftfilter i en Toyota Highlander
hvordan du udskifter et brændstof filter på en 2002 Chevy Silverado
hvordan man kan kontrollere bilens dæk til jævn slitage
hvordan man kan lave strøm vinduer i en Honda Accord
hvordan man forebygger olieslam i en Chrysler 2.7l motor
hvordan man kan undgå at blive flået af din mekaniker .