hvor er det O2 sensor placeret i en Honda Civic ?

hvor er det O2 sensor placeret i en Honda Civic ?

Den ilt sensor ( O2S ) i din Honda Civic er en del af det emissionsbegrænsende system , som hjælper med at reducere mængden af giftige gasser ud i atmosfæren . Overvågning iltindhold i udstødningsgas er en glimrende måde at analysere en motor driftstilstand . Og dette opnås gennem brug af ilt sensoren

Identifikation

Hvis du åbner kølerhjelmen af din Honda Civic , som mest sandsynligt vil du finde lambdasonde ( O2 ) monteret i udstødningsmanifold , over udstødningsrøret flange . På nogle modeller den nøjagtige placering kan variere , men du kan altid finde sensoren ved at følge udstødningsmanifold og rør . Afhængigt af året model af din Honda Civic , kan du finde en primær Oxygen Sensor ( PHO2 ) lige før katalysatoren og en sekundær lambdasonde ( SHO2 ) lige efter katalysatoren .

Funktion

Når din Honda Civic når driftstemperatur , O2 sensoren begynder at sende en spændingssignal-mellem 100 og 900 milivolts ( mV )-for at motorstyringssystemet computer , der svarer til den mængde ilt til stede i udstødningsgassen passerer gennem katalysatoren . En høj koncentration af ilt fundet tættere til 100 mV-er fortolket af computeren som en mager brændstof-luft- blanding . Motoren computer så gør justeringer for at øge brændstofindsprøjtning. Da sensoren registrerer lavere iltindhold og sender den tilsvarende signal-tættere til 900 mV-Computeren justerer og falder brændstofindsprøjtning . Og cyklen begynder igen for at opretholde indsprøjtning inden forudbestemte parametre lagres i computerens hukommelse .

Typer

De fleste lambdasonder brug zirconia og platin som de aktive elementer til at påvise tilstedeværelsen af ilt i udstødningsgassen og producere en spænding signal . Også kan zirconia lambdasonder bruge et varmeelement-Opvarmet Oxygen Sensor ( HO2S )-der gør det muligt at komponenten begynde at fungere , selv inden motoren når sin egen driftstemperatur , forbedre køreegenskaberne og brændstoføkonomien . Titania ilt sensorer , der blev indført senere , ændre en spænding signal fra computeren via modstanden til at overvåge iltindhold .

Tidsramme

Op til femte generation ( 1972-1995 ) , kom alle Honda Civic er udstyret med kun ét ilt sensor . I 1996 , On-Board en anden generation af køretøjer Diagnostiske ( OBD -II ) computere blev introduceret i USA og anvendelsen af to ilt sensorer var påkrævet . Den primære Oxygen ( PHO2 ) sensor er placeret mellem katalysatoren og udstødningssystemet . Det sekundære sensor placeret efter katalysator , er nu bruges til at overvåge den første sensor til at forbedre brændstoføkonomien og emissionskontrol.

Advarsel

Arbejde på udstødningssystemet af et køretøj til fejlfinding eller erstatte en lambdasonde , kan kræver , at motoren bringes op på driftstemperatur. Tage ekstreme forsigtighed på grund af udstødningssystemet kan nå temperaturer på 1. 500 F ( 816 C ) eller mere , og kan forårsage alvorlige forbrændinger på huden .


Relaterede artikler


hvordan man kan udfylde på forruden sprinklervæske i en Mitsubishi Eclipse
hvordan du fjerner vinyl fliseklæb
hvordan man forebygger olieslam i en Chrysler 2.7l motor
hvordan man kan undersøge drivlinie og CV støvler i en Chevy Camaro
hvordan du foretager fejlfinding udstødningssystemet med en Toyota Corolla
hvordan en bil dæk få lavet ?
hvordan man kan ændre termostaten i en Chevy Camaro
hvordan man kan smøre døren slutblik og spor i en Ford Taurus
hvordan man laver en bil batteriet holder længere
hvordan man kan smøre døren slutblik og spor i en Dodge Ram