hvor er det termostaten i et 1993 Toyota Corolla ?

hvor er det termostaten i et 1993 Toyota Corolla ?

Hvis du åbner kølerhjelmen af din 1993 Toyota Corolla , kan du finde termostaten ved at følge de store , lavere slangen fra køleren . Enden af slangen er fastgjort med en klemme til indsugningssiden af vandpumpe . Termostaten er inde i metalkabinet knyttet til vandpumpen med to bolte . Denne termostat er designet med en enkel ordning, der hjælper med at kontrollere kølemiddelstrøm for korrekt motordrift

Funktion

Når du starter motoren på din Toyota Corolla første ting om morgenen , kan kølevæske i køleren ikke gå til motoren . Så længe motoren er under drift temperatur, vil termostaten forblive lukket , og kølervæske vil flyde kun omkring motorblokken , topstykke og indsugningsmanifold . Da motoren når driftstemperatur , termostaten begynder at åbne , indtil kølevæske kan cirkulere frit mellem radiator og motoren . Da motoren køler ned , termostaten lukker igen, og cyklen gentager sig selv .

Identifikation

Termostaten har en voks pille inde i en meget lille cylinder-stempel forsamling i midten . Når kølervæske varmer op, voks udvider i cylinderen-stempel kammer , der skubber mod ydersiden foråret at åbne ventilen , så kølervæsken ved lavere temperatur fra radiatoren ind i motoren .

Typer

Termostater kan komme i forskellige designs . For eksempel har en bypass termostat en ekstra ventil til, at alle de varme kølevæske i motoren ind i radiatoren . En konventionel termostat tillader de fleste af de varme kølevæske at rejse . Bypass Termostaten tillader alle de varme kølevæske at køle ned . En normal termostat rating er beregnet til temperaturer mellem 180 F og 195 F. Termostater med højere temperatur vurderinger anvendes i nyere biler for at reducere udstødningen og en bedre forbrænding effektivitet .

funktioner

En af de største bekymringer i forbindelse med anvendelsen af bil termostater er luftlommer , som kan danne i termostathus . En luftlomme kan forstyrre ordentlig kølemiddelstrøm . For at undgå dette problem , termostater kommer med en jiggle ventil monteres i et hul på termostaten selv , der kan hjælpe med at bryde luftbobler i kølervæsken strøm , da den går gennem termostathus .

Advarsel

En termostat skal kontrolleres og udskiftes fabrikanten anbefalede intervaller . Kølesystemet er designet til at minimere motorslitage og holde det fra selvdestruerende . En fast termostat i lukket position kan medføre, at motorblokken blive overophedet og smelte eller knæk åben; en termostat fast i åben position kan forhindre motoren i at nå driftstemperatur , accelererende indre slid på motoren .


Relaterede artikler


hvordan man kan passe godt på din bil
hvordan man kan erstatte en trækstangscylinder i en VW Passat
hvordan man kan kontrollere lufttrykket i et dæk i en Nissan Pathfinder
hvordan man kan tune op en 2002 Chevy forstæder lt
hvordan man kan male din bil med rustoleum maling
hvordan man laver et køretøj grøn
hvordan man kan erstatte en forlygte pære i en Nissan Altima
hvordan man justerer timingen i en Ford F -serie
hvordan man kan forlænge levetiden af en bil transmission
hvordan man skal køre sikkert