hvordan en radiator kerne arbejde ?

hvordan en radiator kerne arbejde ?

Heater Core

Det varmer kerne i et køretøj virker meget som radiatoren gør; varm kølevæske passerer gennem rør , der hjælper køle væsken ned . De er meget mindre end køleren , dog , og ikke anvendes som en primær kølesystem . Varmelegeme kerner også bruge køleribber , og er normalt lavet af aluminium for maksimal varmeoverføring .

Komponenter

Det varmer Kernen er normalt placeret under instrumentbrættet i bilen , og i de fleste tilfælde er meget vanskeligt at komme til i tilfælde af reparation er nødvendig . De to varmer slanger, der rager ud i vandet pumpe bære vand ind og ud af førerhuset af køretøjet , hvor den passerer gennem ovnen kerne . Når det cykler gennem kaminen kerne , er det rettet tilbage ud af førerhuset via afkast varmer slangen . Det er derefter dumpet tilbage i hovedsystemet , hvor den løber gennem blokken og radiatoren igen .

Sådan fungerer det

Mens kølevæsken er i kaminen kerne , en ventilator blæser den varme luft, der kommer ud af varmelegeme kerne gennem kanaler af bilen , i sidste ende resulterer i det, vi kalder " varmer . " Når ovnen kontrol er tændt en ventil åbner . Dette giver varmen fra kernen til at passere gennem ventilen systemet og indtaste kabinen . Afhængig af ventilatorhastighed, vil den varme luft kommer ud langsommere eller hurtigere . Ældre systemer kræves nogen i kabinen til manuelt at tænde ventilen til eller fra via en løftestang . I dag er det gjort ved hjælp af motor vakuum og solenoider .

Problemer

Ligesom radiatorer , over tid , vil kaminen kerner slidt . Korrosion er en større fjende varmer kerner , og kan være en kilde til blokering for kølevæsken , da det effektivt indsnævrer rør . Dette kan forårsage usædvanlige mængder af pres , som igen kan føre til lækager . Hvis kølevæsken ikke er skyllet og ændres regelmæssigt , kan de små rør i kernen blive tilstoppet med restproduktet, reducere eller helt eliminere kølemiddelstrøm .

Hvad bruger dem ?

Kun vandkølede motorer bruger en radiator kerne . Luftkølet modeller som en ældre Volkswagen kun bruge luft fra motorens køleventilator , som kanaliseres ind i kabinen og anvendes som varme . Grunden til, at tænde ovnen virker nogen gange for at køle ned en varm motor er , at det bruger stort set de samme proces radiatoren gør . Ved at dreje varmer på fuld udblæsning , køler ventilatoren blæser køligere luft over kaminen kerne , og effektivt væske i en smule. Mens dette ikke er tilstrækkeligt til at bruge som bilens eneste kølesystem , kan det hjælpe med en knivspids .


Relaterede artikler


hvordan du udskifter de bageste signallys i en Toyota Tacoma
hvordan man kan erstatte en forlygte pære i en Pontiac Grand Am
hvordan en brændstoffilter arbejde ?
hvordan man kan vaske en bil , der har været opbevaret
hvordan du foretager fejlfinding styresystemet i en Dodge frygtløse
hvordan du foretager fejlfinding tændingssystemet i en Acura integra
hvordan man kan lede efter slid eller utætheder på slanger og klemmer i en Chevy Silverado
hvordan man kan gøre dæk holder længere
hvordan man kan ændre olien i en Lincoln navigator
hvordan du udskifter vinduesviskerne i en Dodge Durango