hvordan en radiator systemet?

hvordan en radiator systemet?

Hvad er en radiator ?

Den radiatoren i din bil er en vigtig del af bilens kølesystem . Uden den ville stempler , cylindre , ventiler og motorer hovedet smelte i løbet af få minutter . Varmen vil gribe motoren og ødelægge det ikke kan repareres . Det er derfor en grundlæggende viden om , hvordan varmeapparatet i bilen arbejder vil hjælpe dig med at holde din motor arbejder mere effektivt og i længere tid .

Forberedelse af Radiator

Radiatoren job begynder , så snart du hælder i den rigtige mængde frostvæske og vand-blanding ( kølemiddel ) til at hjælpe motoren fungere effektivt gennem de år . Før du hopper ind i din bil , vil radiatoren gemme Kølervæskeblandingen klar til at gøre sit arbejde . Og som du starter din motor , de forskellige køle systemkomponenter begynder at virke, og egentlig handling begynder .

Som Engine Works radiatoren Waits

Først og fremmest den vandpumpe i kølesystemet begynder at rotere , brusende kølevæske omkring cylindre , udstødningsventilen og topstykke . I mellemtiden termostaten-tilsluttet mellem radiator og motorblokken-holder tilbage blanding af lav temperatur kølervæsken radiatoren er på lager . Men ikke for længe .

tingene bliver rigtig varmt

Den serie af eksplosioner finder sted i forbrændingskamre af flaskerne , da tændrør brand brændstof-luft- blanding , hurtigt hæve motorens temperatur . Faktisk kan temperaturen i kamrene nå op til 4000 F ( 2204 C) . Men , kølervæske recirkulere hele motor, metal og aluminium i flasker , stempler , motor hoved og udstødningssystemet hjælper til at bortlede nogle af disse varme , men ikke alle . Det er når termostaten spark i og lad os radiatoren gøre sit job .

Overførsel Kølevæske

Termostaten åbner og lader den varme kølevæske fra motoren bevæger sig ud til radiatoren , da vandpumpen begynder at overføre køleren blandingen fra radiatoren ind i motoren . Denne nye køler blanding af kølervæske begynder at absorbere den ekstra varme fra motoren , temperaturer går ned , og termostat lukker

Cooling ting ned

I mellemtiden radiatoren modtager varme kølevæske enten i sin øverste tank eller lateral . tank , afhængigt af radiator byggeri . Denne ophedede kølevæske-med en temperatur omkring 200 F ( 93 C )-begynder at flyde fra den primære tanken ned gennem dusinvis af tynde core rør forbundet til en anden tank i den anden ende af radiatoren . Hundredvis af små finner omgiver disse centrale rør mellem tanke , effektivt at overføre varmen fra kølemidlet og ind i atmosfæren , som bilen bevæger sig ned ad vejen og ventilatoren kræfter luft gennem finnerne .

Vedligeholdelse af Radiator

Nu cyklus er parat til at gentage sig selv som radiatoren har en ny forsyning af lav-temperatur kølervæske. Så længe du tjekke din radiator fra tid til anden og holde et godt niveau af kølevæske blanding , vil radiatoren i bilen holde tingene cool og hjælpe din motor arbejde på et passende temperatur .


Relaterede artikler


hvordan du foretager fejlfinding styresystemet i en geo metro
hvordan du foretager fejlfinding tændingssystemet i en geo metro
hvordan man bruger trailer Tarps
hvordan du udskifter vinduesviskerne i en Honda Accord
hvordan man kan erstatte en trækstangscylinder i en Honda Accord
om bildæk bedømmelser
hvordan man kan inspicere gearsystem i en Mitsubishi 3000gt
polering sportsbike frames
hvordan man kan rotere dæk på en Jaguar X -type
hvordan du udskifter vinduesviskerne i en Ford Mustang