hvordan man får 250 tusind miles fra din Dodge Caravan , Plymouth Voyager eller Chrysler Town & Country uden at gå fallit

hvordan man får 250 tusind miles fra din Dodge Caravan , Plymouth Voyager eller Chrysler Town & Country uden at gå fallit

Du vil lære hver enkelt vedligeholdelse teknik , som vil dramatisk øge chancerne for at holde din Dodge Caravan , Plymouth Voyager eller Chrysler Town Country 3,3 og 3. 9L køre i mindst 250 tusind miles uden at sprænge banken . Det er meget nemmere end du tror , og fred i sindet , personlig tilfredsstillelse og økonomiske besparelser, du vil indse vil ændre dit forhold til din familie van evigt

Du skal bruge: .
1997 til 2008 Dodge Caravan , Plymouth Voyager og Chrysler Town Country du har kørt fra ny , eller en du har købt med 50. 000 miles eller mindre på det , i god stand .
.
Et ønske om at spare en masse penge i mange år .
.
En Chilton 's eller andre mærke shop manual for netop din model .
Nogle mekaniske aptitude , men ikke meget.
En eksisterende evne eller lyst til at lære om simple mekaniske ting .
Viljen til at lære at være en patient , omhyggelig og sikker mekaniker for nogle rutineopgaver på din egen bil .
Ønsket om at udvikle et godt samarbejde med din lokale Bilreservedelsforretninger og lære at maksimere deres viden til at løse dine problemer så billigt som muligt .
.
Et ønske om at opleve den følelse af uafhængighed og tilfredshed du får , når du ikke længere holdes som gidsel af din lokale mekanikere .
.
Et ønske om at kunne passere langs de værdifulde oplysninger , du lærer at familie og venner .
.


1 .
Det allerførste , du behøver at vide er , at i løbet af de sidste 27 år har jeg holdt talrige personlige køretøjer, der kører i fremragende stand , på minimal budgetter , samt uden for 100. 000 miles, og mit seneste projekt er bare seneste 250. 000 miles , og going strong . Min første bil i USA var en brugt 1976 Ford Fiesta , at vi købte til 40. 000 miles og solgt på 140. 000 , udelukkende at udskifte vandpumpe og toppakning .
Alt dette var drevet af manglende penge til at købe nye biler jævnligt , og en stolthed over ejerskabet , der fik så pumpes når nogen komplimenteres mig på betingelse af min bil og se på deres ansigt , når jeg nødt til at fortælle dem, at det har 100. 000 miles eller mere på uret .
Ingen af hvad du er ved at læse er teoretisk , det er alle baseret på personlige , første hånd erfaring . Jeg har ændret olien skiftede bremser , erstattet klimaanlægget kompressor , og instrueret mine mekanikere . Jeg har forsket , overvejet , analyseres og troubleshot en række vigtige spørgsmål , som jeg og med hjælp af andre til at maksimere dollars brugte jeg , og hele tiden bliver klogere og klogere .
Jeg er ikke en professionel eller skygge træ mekaniker . Jeg har aldrig tjent en bor sammen med min medfødte og lærte mekanisk evner , og jeg forventer ikke at du er en professionel eller amatør enten. Jeg forventer at du er en bilejer , der er mekanisk hældning eller ønsker at blive det, for at holde deres personlige køretøjer, der kører længere og billigere og mere drage fordel af de økonomiske besparelser , der producerer .
jeg vil vedrører sandfærdig , god , nyttig og værdifuld information jeg har lært af personlig erfaring og fra andre , for at give dig det store billede om at eje og vedligeholde din personlige biler .
2 .
Ansvarsfraskrivelse : Jeg nævner mange varer og tjenesteydelser ved at mærke . Jeg gør det for eksempel kun . Jeg har brugt de fleste af disse produkter , men jeg har ingen interesse i dem andet end de har vist en god værdi for mig . Jeg ejer ingen aktier i de selskaber , arbejde for nogen af dem , heller ikke nogen af min familie . Der er mange produkter på markedet for os at vælge imellem , når vi arbejder med vores egne vogne, eller få arbejdet gjort . Jeg stræber efter at finde gode produkter , der repræsenterer den bedste værdi for mig .
3 .
Du skal være en drivkraft , der respekterer deres køretøjer . Et af de vigtigste måder at holde et køretøj i stor mekanisk stand er ved at blive en glat driver . Ikke ved at være en langsom-sækken , men blot at være glat ud for linje og glat op til stoppet , og overalt i mellem . Hvis du ikke er denne form for driver , bliver ét. Hvis du allerede er en , forfine din teknik yderligere . Smidig kørsel sparer gas , reducerer mekanisk slid og ælde , og går let på nerverne og i dine passagerer .
4 .
En meget vigtig ting ved at køre en bil som en langsigtet forslag er at være tilfreds med dit køretøj valg . Når du køber , skal du ikke købe en fiks idé , købe for gode , solide grunde . Jeg købte min Suzuki 4WDs , fordi jeg havde tidligere erfaringer med det mærke , og vidste, at de ville vare så længe jeg ville have dem til . Jeg købte min 1997 Dodge Grand Caravan , fordi vi har vedtaget i 3 drenge på samme tid og hele storfamilien kunne ikke passe ind i en Suzuki 4WD , vi havde brug for 7 sæder og masser af bagage og dagligvarer værelse ved siden af. Også den Dodge Grand Caravan er en lang akselafstand version , og hvis du tager de pladser ud , du kan glide 4x8 sheetrock og 2x4s i fuld længde , så man undgår det ekstra behov for en pickup , trailer eller leveringsomkostninger , hvis du er en boligejer . Så har gode grunde til at købe , så du vil blive glad for en lang tid med dine valg .
5 .
Efter bilen reparationsdækning garanti er udløbet, det koster omkring 10c en km til reparere van hele sin levetid , uanset hvor længe du holder det , og langt mindre i mange tilfælde . Dette skal sammenlignes med den omtrentlige 50c en mile du betaler for at få en ny bil garanti dækker alle reparationer i de første 36 tusind miles . Hold din van kørende og spare en mindre formue i bil betalinger . Hvis du ejer en varevogn med en 2 . 4L eller 3. 0L motor , så meget af dette kan finde anvendelse , dog har jeg kun erfaring med min 3,3 V6 van og mindre motorer i mindre køretøjer , ligesom 4-cylindret 1. 6L Suzuki Sidekicks . Den sidste Sidekick jeg ejede jeg solgt til en ven og det har nået omkring 200. 000 miles , med den samme vedligeholdelse fremgangsmåde . Det har stadig den originale motor og transmission , en kobling udskiftning på 140 tusind miles , og den oprindelige chok .
6 .
Køb ny , eller finde en brugt varevogn i god stand med højst 50 tusind miles på uret . Kig på vedligeholdelsesrapporter og undgå ethvert køretøj , der har haft større mekanisk arbejde inden for de første 50. 000 miles . Nogle varevogne er bare ikke bygget godt og /eller ikke er blevet drevet godt . Internettet er fuld af historier om stor pålidelighed og dårlige oplevelser . Dit mål er stor pålidelighed fra en varevogn , du virkelig gerne til at køre, fordi du kommer til at leve med dit køb i lang tid . NYE ELLER BRUGT det op til DIG
7
En bemærkning om olie : . Dit van er ikke en højtydende bil , derfor aldrig spilde dine penge på " performance " grade produkter enhver art , herunder mærke olie . Alle olie har at imødekomme branchestandarder , hvorvidt du betale $ 2 eller $ 4 en kvart . Nogle vil hævde nogle tilsætningsstoffer her eller nogle andre der , men de varierer meget lidt så langt din van er berørt. Den eneste olier, der lovligt er dyrere og højere tech er den syntetiske blandinger og rene syntetiske . Du kan bruge dem , men du behøver ikke dem til at få 250 tusind miles eller mere fra din van 's motor . BRAND NAME OLIER Kræves ikke.
8 .
Få din olie og filter skiftet på en Walmart eller en tilsvarende center hver 5. 000 miles i køretøjet garantiperioden . De 3 tusind miles interval er unødvendig og spild af penge og ressourcer . Brug kun hus brand olie og regelmæssig kilometertal ( 3. 000) , mærkenavn filtre som Fram . Der er meget lidt forskel i prisen på materialer og arbejdskraft i Walmart i forhold til at købe materialer og gøre det selv . Jeg holdt op med min egen olieskift , da jeg gjorde det matematiske én dag og kom op med et par dollars forskel . Sørg for at du minde dem om at stramme oliefilter og dræn stik godt . KUN bruge en helt NAME filtre.
Update 12. juli 203a De omkostninger, der har Walmart ændre din olie og filter er steget betydeligt i de seneste måneder . I stedet for 15,95 dollar for en grundlæggende olieskift , den mindste er nu 30 dollar . Det betyder, at det koster dig omkring 50 % af de Walmart omkostningerne for at ændre din egen olie . Husk , at når du ændrer din olie , er der mange steder som Walmart og O'Reilly 's , der vil tage for at brugt olie gratis . Nu er det op til dig , hvis du ønsker at sætte bilen på stande eller ramper , kravle under og skifte olie og filter dig selv. Jeg holder det mod ingen , der ikke ønsker at gøre dette . Åh , hvis de kun vil bygge i en tjeneste pit ind i ethvert hjem garage , der er bygget . . . jeg kan drømme jeg gætte !
9 .
Når din van er ude af garantiperioden , har jeres olie skiftet hver 10. 000 miles , bruge regulære olier og højt kilometertal olien efter 75 tusind miles , mærkenavn filtre som Fram 's 7500 miles filter . Du vil ikke gøre nogen skade på bilens motor ved at gøre dette på kort eller lang sigt , og du vil spare en betydelig sum penge . Brug altid en multi-grade olie lignende 10W -40 eller 20W -50 eller 10W -30 . . . aldrig bruge en enkelt klasse olie som 30 eller 40 . KUN bruge en helt NAVN filtre.
10 .
Når din van når 100. 000 miles, skifte over til den olie , der er konstrueret til køretøjer med mere end 75. 000 miles på dem . Jeg har altid brugt 10W -40 olier , og jeg har boet i Californien , Michigan og Missouri med min varevogn. BRAND NAME OIL Kræves ikke.
11 .
Tjek din oliestand via oliepinden hver uge , og ikke varierer fra denne liste , medmindre du ikke kører bilen. Tilsæt olie efter behov til det maksimale , men ikke overfylde . Når van har over 200. 000 miles , når du skal tilføje lidt olie , kan du tilføje en flaske balsam , der formodes at bidrage til at stoppe enhver olielækager og reducere oliefyrede . Én flaske , en gang så langt for mig . Jeg havde en dårlig oplevelse i fortiden med et tilsætningsstof i en Suzuki Samurai , så jeg holdt sig væk fra den slags produktet i mange år . Brug ikke lige STP eller lignende produkt , skal du bruge en kombination at reducere oliefyrede og utætheder . Bilfabrikanter regner 1 liter olie brændende hver 1000 miles inden for specifikationen , selv når nye . Så brænder en kvart eller to mellem olieskift , når du har 150. 000 + miles på motoren er OK . Det er billigt .
12 .
Tjek din transmissionsolie via oliepinden hver måned . Føj væske til det maksimale , men ikke over udfylde .
Skift transmissionsolie hver 100. 000 miles . Jeg har ændret min væske og filter mig på 100. 000 miles , det var en rodet og tidskrævende job . Jeg var ikke overbevist om, filterskift var nødvendigt . På 200. 000 miles havde jeg en hurtig glidecreme center gøre det . Den hurtige glidecreme steder ikke tabe gearolie panden , de krog i transmissions olie systemet via transmission oliekøleren . De vil opkræve dig omkring $ 120 for denne service . Din fremsendelse bør forblive service gratis, hvis du kører forsigtigt og ændre væske til tiden . På 200. 000 miles , når væsken niveau var en lidt lav jeg tilføjet omkring 1 pint af transmissions- stop lække og balsam , det hjalp min transmission få nogle af sine lynlås tilbage . Men ved 252k dette kan have været en fejltagelse . Chrysler IKKE anbefale nogen tilsætningsstoffer. Også , sørg for at bruge de rigtige ATF 4 i din transmission . Enhver anden type kan forårsage bryde køreegenskaber spørgsmål . Jeg fandt ud af dette personligt for nylig , da jeg brugte almindeligt ATF til toppen op transmissionen . BIG fejl !
13 .
Transmission Update 1 -7- 3A Jeg har et problem med min transmissioner, ikke engagerende når jeg fi


Relaterede artikler


hvordan man kan kontrollere lufttrykket i et dæk i en Ford F -serie
hvordan du udskifter baglygterne i en Hyundai Sonata
hvordan man kan vaske en bil motor
hvordan man kan inspicere udstødningssystemet på en Pontiac Bonneville
hvordan man kan gøre dæk holder længere
hvordan du udskifter en trækstangscylinder ende i en Honda CR -V
hvordan du udskifter de bageste signallys i en Toyota Highlander
hvordan man kan smøre døren slutblik og spor i en Plymouth neon
hvordan du foretager fejlfinding styresystemet i en Pontiac Grand Am
hvordan man kan opretholde servostyring væskestande i en Saturn -ion