hvordan syntetisk motorolie adskiller sig fra standard- motorolie ?

hvordan syntetisk motorolie adskiller sig fra standard- motorolie ?

Ændring dit køretøj olie på en regelmæssig basis er nøglen til at opretholde din motor og smøresystem . Men når det kommer ned til at købe olie , som man bør du vælge : det billigere konventionelle olie eller dyrere syntetisk olie ? Denne artikel vil forklare forskellene mellem de to .

Motor olie er hovedsageligt livsnerven i enhver bil . Motorolie med til at holde motorens arbejdende del smurt og bevægelse. Oil også overfører varme væk fra motoren , holder dele fra korrosion og hjælper forsegle motoren for at holde snavs i at komme ind forbrændingen systemet.

konventionelle olie

Traditionelle motorolie er lavet af råolie og indeholder kulstof og brint . Det kommer i flere kvaliteter , afhængigt af viskositet niveau af din motor . Viskositet er den mængde modstand , det tager for olien at flyde ved en standard temperatur . Så hvis du har en høj viskositet motor , vil din bil kræve olie , der er tættere . Da de traditionelle motorolie 's viskositet ændringer ved højere temperaturer , er det vigtigt , at du vælger den rigtige olie type . Konventionelle motorolie ofte har vaskemiddel tilsætningsstoffer, der hjælper med at holde motoren ren .

Over tid vil konventionelle motorolie begynder at bryde ned og miste viskositet magt , da det er konstant smøring og rengøring af motor , fylde olie med murbrokker og rester . Olien i sig selv er ikke , hvad bryder ned , det er de tilsætningsstoffer, der anvendes til rengøring og anti-korrosion . Det anbefales , at for de fleste køretøjer , du skifte olie hvert halve år eller 3. 000 miles . Hvis du ikke gør det, kan din motor løbende cykling beskidt olie i hele bilen . Det er som at drikke forurenet vand .

Syntetisk Olie

Syntetiske motorolier er lavet af en kemisk syntese , der efterligner den smøre , forsegling og rengøring egenskaber traditionelle olier . Der er to typer af syntetiske olier : gruppe IV , lavet af enkle kemiske strukturer , og Gruppe III , der er lavet af sidesten forarbejdet mineralske olier . Væsentlige syntetisk olie base bestand er den samme som konventionel olie , bortset fra at der er mindre forurenende stoffer , og molekylerne er ensartet i samme størrelse og mindre . Med mindre molekyler , skaber de en bedre kontaktflade for at arbejde inde i motordele . De hjælper også syntetiske olier opretholde viskositet niveau ved højere temperaturer og vedligeholde gode flow i lave temperaturer .

Syntetiske olier adskiller sig fra konventionel olie, der ikke kun fra deres make- up , men deres kvalitet . Syntetisk olie ingeniører er i stand til at finjustere den nødvendige olie karakteristika for detaljerne . For eksempel nyder race biler med høje motor temperaturer bedste fra syntetiske i gruppe IV olier , da de er lavet af enkle kemiske forbindelser . Mobil 1 Udvidet Performance Synthetic Oil er garanteret af selskabet at give en bedre ydelse og beskyttelse for 15. 000 miles . Ifølge carcraft. com , flyder Castrol Formula SLX syntetisk olie syv gange hurtigere end konventionelle 5W -30 olie ved opstart .

forskellen ?

Så hvad er den reelle forskel ? Forskellen betaler for den høje kvalitet og ydeevne af syntetisk olie . Selv Syntetisk olie indeholder mindre forurenende stoffer , kan omkostningerne dog være op til fem gange mere end din traditionelle liter olie . Men du vil ændre det så ofte og har mere konsekvens , da det har næsten ingen ændring i viskositeten uanset driftstemperatur . Hvis du kører en high- performance køretøj , er syntetisk olie bedre designet til at imødekomme motor standarder . For traditionelle biler , alt det afhænger af hvor længe du planlægger at holde det . Du har en bedre chance for at udvide din motors liv ved hjælp af syntetiske materialer. Bare sørg for at tjekke din bils motor specifikationer for at se om det kan håndtere syntetisk olie .


Relaterede artikler


hvordan du udskifter skivebremser foran i en Hyundai Santa Fe
hvordan man vælger vinterdæk
hvordan en vinduesvisker arbejde ?
hvordan du udskifter et luftfilter i en Hyundai Sonata
hvordan man kan lede efter slid eller revner på bånd i en toyota tundra
hvordan man kan rense din bil forlygter
hvordan du foretager fejlfinding tændingssystemet i en Pontiac Bonneville
hvordan man kan servicere en soltag i en Honda Accord
hvordan man kan holde spejle fra dug op
hvordan man kan servicere en bagrude afdugger i en Nissan Altima