om syntetisk motorolie

om syntetisk motorolie

Syntetisk motorolie indeholder kemiske forbindelser, der er lavet af forbindelser ikke findes i råolie . Det var oprindeligt oprettet for højtydende motorer , men er nu sættes ofte i personbiler . Syntetisk olie anvendes som en suppleant for oliebaserede olie . Der findes forskellige typer af syntetiske olier

Historie

Syntetisk olie blev skabt og testet i slutningen af 1960'erne og begyndelsen af 1970'erne til privat brug . Dette blev primært gjort ved Amsoil Incorporated og Mobile Oil Corporation . Den oprindelige syntetiske olie til at videregive alle nødvendige API ( American Petroleum Institute ) standarder blev indført i 1972 af Amsoil . Mobil fulgte i 1975 med deres version . De fleste af de andre konkurrerende olieproducerende selskaber kæmpede brug af syntetisk olie , indtil midten af 1990'erne.

Betydning

Fordelene ved at bruge syntetisk motorolie i din motor kan være betydelige . Denne type olie giver overlegen smøring for koldstarter og bedre brændstoføkonomi i nogle motor opsætninger . Det har også forbedret viskositet resultater i både høje og lave temperaturer . Syntetisk olie modstår oxidering og termisk nedbrydning . Det har også en miljømæssig betydning , da det kræver at ændre mindre hyppigt end andre ikke-syntetiske olier .

Overvejelser

Syntetisk motorolie kan koste alt fra to til fire gange mere end oliebaserede olie .
Der er meget debat om nogle af de mærkede syntetiske olier ikke faktisk syntetisk overhovedet . Det er vigtigt at være sikker på mærket , du vælger , er API-certificeret syntetisk olie .

Typer

Olie fremstiller producere forskellige vægte af syntetisk olie . Dette omfatter 5W -30 , 10W-30,10 W -40 , 15W -40 , 15W -50 og meget mere. Der er også nogle semi-syntetisk motorolie , som er en kombination af olie-baseret olie og syntetiske kemiske forbindelser. Det er altid bedst at konsultere din bils producent for specifikke oplysninger om , hvilken type olie til brug i bilen .

Identifikation

Den største forskel mellem syntetisk og oliebaserede olie er, at man er kunstig , og den anden er naturligt. Ikke-syntetisk olie kan præsentere kontaminering problemer , der normalt forbindes med oliebaserede produkter . Syntetisk motorolie ofte indeholder tilsætningsstoffer , som gør den overlegen i flere områder over oliebaserede olie .


Relaterede artikler


hvordan du ændrer automatisk transmission væske i en Jeep Grand Cherokee
hvordan man kan rense en frisk luft ventil i en Chevy Silverado
hvordan man kan inspicere gearsystem i en kviksølv landsbyboer
hvordan man kan erstatte en forlygte pære i en Plymouth neon
hvordan du foretager fejlfinding tændingssystemet i en Mitsubishi Galant
hvordan du udskifter en trækstangscylinder ende i en Lincoln navigator
hvordan du foretager fejlfinding tændingssystemet i en Pontiac Grand Am
hvordan man kan lede efter slid eller utætheder på slanger og klemmer i en Pontiac Bonneville
hvordan man kan lede efter slid eller revner på bånd i en Chevy Camaro
hvordan du udskifter vinduesviskerne i en VW Beetle