hvordan er prisen på råolie fastsættes ?

hvordan er prisen på råolie fastsættes ?

Ofte hører vi , at prisen på råolie er på vej op eller ned . Med rapporterne fra disse ændringer er der som regel er en forklaring på hvorfor. Mange faktorer gå ind fastsættelse af prisen for råolie og en ændring i nogen af disse kan påvirke forbrugernes omkostninger

Definition

producenter sælger olie ved tønden . Mere specifikt er det en 55- gallon tønde West Texas Intermediate råolie . Dette er en meget høj kvalitet olie , der anvendes til fremstilling af benzin . Når du hører prisen på råolie er på vej op eller ned , den henviser til den pris, der betales for en tønde olie .

Politik

Politik påvirkninger næsten alt i vores liv , herunder prisen på olie . Major olieproducerende lande som Saudi- Arabien , Venezuela og Rusland har alle reduceret deres produktion af olie til at køre op prisen . Ofte , politik drev disse beslutninger mere end økonomi .

udbud og efterspørgsel

Som med næsten alle produkter base leverandører prisen på det disponible beløb ( forsyning ) , og hvor meget folk vil have det ( efterspørgsel ) . Jo højere udbud, jo lavere pris . Den større efterspørgsel , jo højere pris .

verdenskrise

Begivenheder såsom krig eller naturkatastrofer kan have en stor indvirkning på prisen på råolie . Krigen i Irak resulterede i dramatisk reduceret produktionen af en større smidigere af olie . Dette bragte lavere leverancer og højere priser . Orkanen Katrina beskadiget flere store raffinaderier i Texas og Louisiana , og de var off-line i flere måneder . Det betød mindre olie raffineres til benzin og andre olieprodukter . Som en følge heraf skete der en overflod på markedet, så oliepriserne faldt . Desværre er det også faldt udbuddet af benzin , så prisen på gas ved pumpen øgede selvom prisen på råvaren droppet.

Spekulanter

Spekulanter har været under beskydning i de sidste par år , anklaget for er en af årsagerne til 2008- recessionen . Spekulanterne væddemål om, hvorvidt et marked, vil gå op eller ned . Dette marked kan være alt fra virksomhed lagre til fast ejendom , til statsobligationer , at kornpriserne , til olie. Hvis de satser på olie går op i pris , vil de ønsker at købe forsyninger til en lavere pris og sælge til en højere pris . Dette reducerer mængden af olie til rådighed, og skubber prisen op .

Seasons

Der er mere olie, der anvendes i vinter end i foråret , fordi olie er en primær kilde til opvarmning for mange mennesker rundt om i verden . Jo koldere temperaturer , jo større behov for opvarmning , og større brug af olie .

Produktion Kvoter

Organisationen af Olieeksporterende Lande ( OPEC ) er et kartel , der består af 12 lande i Mellemøsten, producerer omkring 1 /3 af verdens olieforsyning . Repræsentanter fra disse lande mødes regelmæssigt for at afgøre, hvor meget olie, de vil pumpe op af jorden dagligt. Dette påvirker , hvor meget råolie kan købes på det åbne marked . Jo mindre de producerer , jo højere prisen bliver .


Relaterede artikler


hvordan man kan øge brændstof kilometertal på en F150
hvordan man får stor kilometertal på min 2001 Dodge Cummins
alternative naturlige kilder til gas
brintbrændselsceller fordele
hvordan man beregner brændstoføkonomi
hvordan man kan forbedre gas kilometertal på en F150
hvordan man kan forbedre gas kilometertal i et 2002 XL7
hvordan man kan forbedre mpg i en ætling xb
hvordan man kan spare gas i min GMC Sierra v8
hvordan man kan øge dieselolie økonomi