hvad betyder cfm står for på karburatorer ?

hvad betyder cfm står for på karburatorer ?

Akronymet CFM står for kubikfod per minut , og er et mål for en karburator eller gashåndtaget kroppens luftstrøm . Karburatorer er almindeligt anvendt i små motorer og i high- performance bil applikationer

Funktion

En karburator 's funktion er at blande luft og brændstof til motoren . Brændstof rejser fra brændstoftanken til karburatoren , er ført gennem passager og derefter blandet ind indtaget luftstrømmen til fastsat et præcist afmålt luft /brændstofblanding til flaskerne.

Historie

historie karburatorer går tilbage til slutningen af 1800-tallet . De små motorer af den tid, der kræves en enkel metode til blanding luft og brændstof . Disse små motorer fundet en ansøgning om biler og blev udbredt i køretøjer , indtil brændstoffet-indsprøjtningssystemer blev hverdagskost.

Størrelse

Den CFM ratings karburatorer var ikke særligt udbredt i begyndelsen af motorer . Snarere den indre diameter af venturiens boring blev refereret til at give indikationer af luftmængde . I 1920'erne begyndte bilfabrikanter bedømmelse dem med hensyn til mængden af luft , de kan flyde , og i 1960'erne CFM ratings blev udbredt . For eksempel : . 540 CFM

Betydning

Bortset fra motoren og luftfart applikationer , er det mest almindeligt, at kunne henvise til en vandføring , når der vælges en carb for en eftermarkedet bil ansøgning. Mange kulhydrater i 500 til 750 CFM række klarer sig godt i street- drevet biler , men mange store forskydning racing motorer kræver strømme ud af 1. 000 CFM .

Future

Det bliver sjældent at finde fabrikken originale bil med karburatorer . Alle nye biler er udstyret med brændstof-indsprøjtning systemer , men selv disse er vurderet i forhold til CFM . Mange motorcykler og andre mindre motorer er også begyndt at indarbejde brændstofindsprøjtning .


Relaterede artikler


HHR rustfrit udstødning tips
hvordan man kan få mere strøm fra en fire - cylindret Ford Ranger
Jeep Grand Cherokee forreste kofanger udskiftning instruktioner
typer af rotorer til en Acura tl
hvordan du udskifter solskærmen på Honda Civic
hvordan du installerer Coilover foråret chok
Hvad er fordelene af kvælstof i dæk ?
hvordan man kan fjerne maling fra en urethan kofanger på en korvet
hvordan man kan konvertere en Mini Cooper i en Mini Cooper S
hvordan man kan gøre brugerdefinerede turbo manifold