2wd til 4wd Ford konvertering

2wd til 4wd Ford konvertering

Ford lastbiler og varevogne er kendt for deres alsidighed , off-road tapperhed og on- road manerer , men et aspekt af Fords gør-det- hele -model linje er ofte overset . Ford har altid haft en meget modulær tilgang til modellen diversificering , det er ikke ualmindeligt, at chassis og gearsystem komponenter fra forskellige modeller og køretøjstyper at krydse overs til andre i samme område , som er det, der gør udsigten til en 4WD konvertering for 2WD chassis sådan . en fristende forslag

Parts

Uanset om du tager den " købe det som et sæt "eller " Junkyard crawl " tilgang , du vil få brug for de samme grundlæggende dele . Generelt vil du ønsker at holde med lastbiler eller varevogne i samme modeller som din egen, F350 lastbil dele tilbage E350 varevogne , F250 dele til E250 varebiler osv.

in no particular order , Du skal bruge : Komplet front aksel med gear til at matche dig eksisterende bagaksel , låsning hubs , 4x4 bremse rotorer /styring linkages. springs /radius arme , transmission hump plade , og bag drivaksler , overføre sagen skid plader , 4x4 speedometer kabel /transmission tailshaft /trækaksler og tilbagesendelse. Konverteringen bør køre dig mellem $ 2. 000 og $ 4. 000 , afhængigt af din chassis og dele valg .

Transmission og overførsel sag

Der er to ruter at gå til , når du vælger en transmission og overførsel sag . Du kan bruge tilpasse dit lager gearkasse til brug med en 4x4 overførsel sag, men at købe og installere en fabrik bygget 4x4 drivaggregatet er sædvanligvis enklere , billigere og skaber færre muligheder for fejl at forekomme . I den tid, det ville tage tid du fjerne udgangsakslen samling fra en donor tranny og installere det i din nuværende , kan du allerede have haft en ny tranny installeret og kører .

Kendelse Byggeri

Hele ændring centre rundt om din nye overførselstilfælde , så det burde være den første installeres ting . Flyt herfra til baghjulsophæng , så forhjulsophæng . Den forhjulsophæng er der, hvor de fleste af dine fabrikation arbejde vil finde sted , F350 og 250 modeller vil kræve en fuldstændig fjernelse af alt, hvad der bevæger sig , så vær forberedt på nogle fakkel tid . De fleste F350 ejere finder det lettere at udskifte hele fronten klippet , men det er op den enkelte .

Ændringer

De fire-hjulstræk system kommer til at tilføje nogle vægt ; omkring 350 pounds , faktisk. Tilføj til , at øget vægt på omdrift træk og inerti i en 4WD aksel og overføre sagen , og du kigger på en alvorlig nedgang i ydelse uden yderligere ændringer .

Overvej en lille motor arbejde . Eftermarkedet udstødning og indtag systemer er en given , men du måske ønsker at tænke på at gå lidt videre med højere kompression stempler og et sæt af overskrifter . Overvej disse ændringer obligatorisk , hvis du kører med lavere strømforbrug 302 ( 5 . 0L ) motor . For så vidt angår drive-toget går , ville en højere stall momentomformer være en god idé , og en numerisk højere gear vil gå en lang vej mod at genoprette bestanden acceleration , hvis du bruger større diameter dæk .


Relaterede artikler


texas auto tonet regler
DIY auto sikkerhed
ydeevne tips til Chevy 4,3 motor
hvordan du fjerner en cd fra en bilradio
hvordan du foretager fejlfinding Kenwood CD-afspillere
hvordan man kan montere en lastbil seng værktøjskasse
borgerlige krom udstødning tips
hvordan man kan øge hestekræfter af en Ford Mustang
hvordan man laver en ledet forlygte
hvordan du fjerner fabrikken stereo fra en bmw