stålfælge vs alufælge

stålfælge vs alufælge

For meget af den nyere fortid , kom det gennemsnitlige bilen med stålfælge . Men for de sidste par år , har bilfabrikanterne været montering deres højere ende køretøjer med alufælge . Faktisk har de også blevet almindeligt blandt nogle få kompakte biler . Der er dog stadig fordele og ulemper at overveje, for hver type hjul-uanset om du køber en bil , eller tænker på at erstatte de nuværende sæt hjul på den ene du har nu

Omkostninger og Fremstilling

Stål hjul har været populære , fordi de er lettere at fremstille ( de primært består af en cirkulær rand ) , de har lavere materialeomkostninger og de let opfylde en grundlæggende kørselsbehov . Alufælge er dyrere , især smedet aluminium dem , der er lavet til at være stærkere end stål optimalt til at modstå de mest anstrengende af racing-bil aktiviteter .

vægt og ydelse

Alufælge tendens til at være lettere end stål hjul . Jo lettere vægt til at øge accelerationen , forbedre håndteringen og øge brændstofeffektiviteten . Dette er især godt for racerbiler , som har brug for så lille hjul vægt som muligt for at øge ydeevnen .

Alufælge er også bedre varmeleder end stål hjul . Dette udmønter sig i at reducere risikoen for bremsesvigt , der er afgørende i mere krævende kørselssituationer .

Vedligeholdelse og reparation

Stål hjul er lettere at reparere . Da de bøje , kan de slå tilbage i form . Desuden kan stålfælge males flere gange over , når de begynder at bære ud .

Legeringer , på den anden side , har en tendens til at bryde eller knække snarere end bøje . De kræver også en høj grad af vedligeholdelse . Når de opretholde ridser og buler , de absorberer meget mere arbejde at renovere end deres stål kolleger . Og de er heller ikke så modstandsdygtige i vintervejr .

For den bedste vedligeholdelse af alufælge , så sørg for at de har en betydelig lagdeling af bil polere på overfladen for at afværge vejsalt og bremsestøv , og give dem hyppige vask med mildt sæbevand varmt vand .

Æstetik

Stål hjul har fordelen af at være dækket med hjulkapsler eller hub hætter . De gør hjulene mere æstetisk tiltalende , end hvis de var nøgne , og de har også skjule eventuelle fejl hjulene har . Alufælge , på den anden side , behøver ikke hjulkapsler . De kommer i forskellige mærker og designs og generelt alufælge er mere attraktive end stålfælge .

ene eller det andet

For en grundlæggende førerens behov, stålfælge er tilstrækkelige nok . Men for ydeevne eller sports-orienteret køretøjer, legeringer præmien valg .


Relaterede artikler


hvordan du installerer en ekstern start ved en Honda Civic
hvordan man kan ansætte en installatør for en bil lydsystem
om idræt lastbil tilbehør
hvordan man vælger en anhængertræk
hvordan man programmerer den nøglefri optagelse på en Pontiac G6
hvordan man kan forkorte dit antenne på din Ford Focus
hvordan man kan vælge en acer gps model til din bil
om honda jorden virkninger kits
hvordan man bruger en genbrugelig luftfilter til din bil , lastbil eller SUV
hvordan man laver en bil med automatgear hurtigere