bil køber guide

bil køber guide

Forskning First

Undersøgelse priser på den bil, du er interesseret i at købe , samt ethvert køretøj , som du planlægger at handle i. Kig i avisen , på nettet og på bil partier . Check Kelly Blue Book for detail-og trade- priser til din bil . Være brutalt ærlig om din bils tilstand , eller vil du ikke få en præcis assesment af sin værdi . Forhandleren vil sikkert blive nitpicking hver en bid af din bil i et forsøg på at køre ned handlen i værdi . Slog ham til punch , så du ved hvad du har at arbejde med. Hvis du arm dig selv med finansiel statistik , kan du forhandle mere effektivt og være sikker på at du får en fair behandling . Husk på , at biler med god brændstoføkonomi er i høj efterspørgsel . Du vil ikke finde en hel del om en hybrid eller få en stor del af en handel -in tilbud på din SUV .

Finansielle Matters

Få lån godkendelse , før du sætter foden ind i en forhandleraftale . Shoppe rundt efter de bedste priser , der tilbydes af velrenommerede långivere . Det er muligt at få finansiering via forhandler, men du vil ikke nødvendigvis få det bedste tilbud . Desuden er det bedst at have lån godkendelse , før du begynder forhandlinger . Ikke blot vil dette hjælpe strømline afsluttende proces , du og sælgeren vil vide nøjagtigt, hvor meget du er i stand til at bruge . Pas på skjulte add- ons til dit lån , der kan køre op dine betalinger . En fælles ene er en livsforsikring , der sørger for lånet payoff på din bil i tilfælde af din død . Vær realistisk omkring , hvad slags månedlige betaling du har råd , og stå fast når du har taget beslutningen .

tidsfaktorer

Planlæg din bil at købe rejsen i løbet af en tid, hvor forhandlerne er mest motiveret for at sælge . Normalt , i slutningen af måneden er den bedste tid for gode tilbud . Dette gælder især , hvis det har været en langsom måned . I løbet af denne tid , vil sælgerne blive understrege ud om at møde deres kvoter , og få en god lønseddel . Derfor er de meget mere tilbøjelige til at forhandle med dig på den 26. end den 5. , når en hel måned af potentielle salg strække før dem . Hvis du har en specifik bil i tankerne, være opmærksom på , når slutningen af model år opstår . Dette er ikke nødvendigvis i december . Bilfabrikanterne frigive nye modeller i løbet af året . Det betyder , at hvis det er juni , kan du være i stand til at få en hel del om en løbende året model , fordi næste års modeller netop er blevet frigivet .

Mental Prep

Gå til forhandleraftalen med den rette tankegang . Nu, hvor du har gjort din finansielle hjemmearbejde , fået lån godkendelse og udvalgte det bedste tidspunkt for din rejse , er du klar til kamp . Braklægning hele dagen til bil køb , så du vil ikke føle skyndte sig at tage en beslutning eller føle utålmodig , når man spiller de ventende spillet. Gå ind i forhandler og fortæl sælgeren , at du er en dag køber . Dette lader ham vide, at du er forpligtet til at foretage et køb med det samme , og det vil være i hans bedste interesse at arbejde med dig, hvis han ikke ønsker at du skal hovedet på tværs af gaden . Vær åben om, hvilken bil eller biler , du er villig til at overveje og om , hvor meget du er villig til at betale . Snarere end et sæt tal , tilbyder sælgeren et område. Hvis du fortæller ham, at du er villig til at bruge $ 10. 000, det er hvad du får , selvom de ville have solgt bilen for $ 8. 000. Vær klar og fast fra starten om dine forventninger . Dette lader sælger vide, at du ikke vil blive manipuleret eller presset . Når du har prøvekørt og valgt din bil , den virkelige kamp begynder .

Forhandlingerne

Forhandlingerne det punkt i bilen købsprocessen , når mange mennesker glemmer alt, hvad de har lært og alle de løfter, de har gjort for sig selv. Forbliv skid og løsrevet . Selv hvis du har forelsket sig i bilen , lad aldrig sælger se det . Ligegyldigt hvor klart du har været omkring din økonomiske grænser , forventer de første tal, de viser dig at være mere end du ønsker at bruge . Dette er alt sammen en del af det afsluttende spil . Forhandlerne spiller på, at ved dette punkt du er blevet begået i dit sind til at køre denne bil hjem og vil betale mere , end du har sagt , at du vil . Må ikke falde for det . Hold øje med forhandleren prep gebyrer , der kan indgå i prisen . Disse kan altid udelades , uanset hvad de fortæller dig . Argumentere for en højere pris på din handel -in . Hvis du køber en brugt bil , nøje gå over historien rapporten og påpeger manglerne .

stå fast

Altid være parat til at forlade . Hvis de stadig ikke vil opfylde dine pris , det bedste , du kan gøre er at kalde deres bluff med det samme. Stå op , samle dine ting , ryste hænder og sige: " Tak , men jeg har tænkt mig at søge andre steder hen . " Watch hvor hurtigt de stopper dig og køre tilbage til erhvervslivet kontor for yderligere talknusning . Lad dem vide, at det er sidste strå . Du har sat din pris , og hvis sælger ikke kan gøre salget , er du ledes ud til straks at finde nogen , der kan . Mest sandsynligt , når de sælger kommer tilbage , vil det være med det tal , du ønsker . Hvis ikke , gå videre til næste forhandler . Giv ikke op på at få den pris, du har brug for .


Relaterede artikler


off road kørsel teknik
hvordan man får en ny bil titel i North Carolina
regler for sammenlægning på motorveje
hvordan man kan låse rattet i en ’92 Ford Aerostar
colorado kørsel aldersgrænser og love
hvordan man kan forny en foreløbig kørekort
hvor kan jeg få gratis kørselsvejledning ?
hvordan man kan købe biler online
ting , der forårsager udrangerede
hvordan man bliver en defensiv kørelærer i Maryland