hvordan man kan købe en klassisk Ford Mustang

hvordan man kan købe en klassisk Ford Mustang

Beslutningen om at købe og potentielt genskabe en klassisk Mustang kan give anledning til både stor entusiasme og forståelig bæven . Selvom mange klassiske Mustangs er let tilgængelige for køb , hvordan kan du vide , om du får en god aftale for en kvalitet bil eller er ubevidst køber nogens problem ? Den følgende diskussion vil give dig den viden og tillid , du har brug for at vælge en passende Mustang til dit budget
1 .
Undersøg bilens identifikationsmærke . Et af de vigtigste skridt at tage , når man overvejer , om at købe en bestemt klassisk Mustang er at inspicere fabrikken identifikationsmærke , som afslører bilens karosseri , udvendig maling farve , indtræk farve , fremstilling dato , aksel ratio og transmission og motor typer det oprindeligt blev udstyret med . Den faktiske tag er kodet med en række tal og bogstaver . En beskrivelse af de faktiske koderne ligger uden for rammerne af denne artikel , men oplysningerne er let tilgængelig i de fleste Mustang restaurering guider og også på internettet . Når koden er blevet afkodet , kan du derefter kontrollere , om bilen er blevet ændret , hvilket kan være en væsentlig faktor i din beslutning om at købe det .
2 .
ud af, om bilen er oprindelige eller ændrede . Som en generel regel , er et originalt bil er mere værd end en bil , der er blevet ændret . Derudover en bil, der oprindelig er normalt meget nemmere at genoprette end én med omfattende ændringer .
Nogle mindre ændringer er relativt let at afhjælpe , såsom brugerdefinerede hjul , mens andre kan være meget vanskeligt og dyrt at rette op på . For eksempel vil en soltag betydeligt mindske værdien af bilen og er et meget dyrt fix . Selvom det ikke er så radikal , er radioen porten fra 1965 til 1966 Mustangs almindeligt klippe og udvidet til at passe eftermarkedet radioer . I modsætning til 1967 til 1968 Mustangs , radioen i de tidligere modeller bolte direkte til Dash . Reparation paneler er til rådighed , men kan være en udfordring at installere for en uerfaren svejser .
Andre ændringer , som kan være dyrt at reparere omfatte hjul nødblus , hvor fender læberne rundt om dækkene er blevet udvidet til at tillade bredere dæk , og eftermarkedet hætte stifter og hætte kugler . Også kigge efter nogen TRIM, der er blevet fjernet , og monteringshullerne udfyldt
3 .
Check for rust . Få ting kan ødelægge en bil i videst rust , i daglig tale benævnt " bil kræft . " Det er især vigtigt at bemærke, at bekostning af reparere en bil med betydelige rustskader let kan overstige værdien af den bil en gang genoprettet . En omhyggelig køber bør derfor altid på udkig efter tegn på rust skader . Vær sikker på at tjekke for rust bobler , der udvikler , når rust udvider under maling . Den nederste kant af dørene er fælles arealer for rust bobler til at udvikle .
4 .
Undersøg cowl . Det cowl er slidsede området mellem frontruden og hætte . De slots giver frisk luft ind i køretøjet . Når vandet passerer gennem disse slots , vandet løber ud under fendere gennem en række kanaler, der ikke kan ses , medmindre toppen af hætten er fjernet .
Hvis du vil se den strukturelle integritet af hætten , skal du bruge en haveslange til Hæld vand i begge sider af hætten . Kig inde i bilen under både fører og passager side af instrumentbrættet for lækager . Hvis der trænger vand ind i køretøjet om disse områder , har balle næsten helt sikkert rustent ud . Derudover kan en rusten kutte også føre til rustne gulvet pander .
5 .
Undersøg gulvet pander . Gulv pander er et fælles område for rust og kan være en dyr reparation . Rusted gulv gryder kan også være et symptom på andre problemer som et rustent kutte eller rådnet vejr-stripping . Den bedste måde at kontrollere tilstanden af gulvet pander er at fjerne tæppet fra bilen . Men en ejer interesseret i at sælge bilen sandsynligvis være ganske tilbageholdende med at tillade dette . Der er andre måder at få en idé om tilstanden af gulvet pander . Brug en issyl , syl eller Phillips skruetrækker til at forsøge at stikke gennem gulvet pander . Vær især opmærksom på under pedalerne og under nødbremse håndtag på førersiden . Glem ikke at tjekke pander under bagsædet så godt.
6 .
Undersøg stammen området . En inspektion af området inde i bagagerummet kan ofte afsløre en litani af problemer , som alle kan føre til dyre reparationer . Den første ting at tjekke inde i bagagerummet er , om gassen tanken hviler korrekt i sin base . Hvis ikke, kunne dette være forårsaget af noget så ubetydeligt som forkert installation eller så alvorlig som en påkørsel bagfra . Den anden ting er at tjekke inde i bagagerummet er de to stammen gulvet forlængelse stykker . Der bør ikke være presning af metal her . Vær sikker på at undersøge området for disse stykker , der opfylder indersiden af den bageste fjerdedel paneler .
7 .
Undersøg rammen . En bøjet ramme er problem , der kan være store nok til at passere den særlige bil , du overvejer at købe . Den første måde er at visuelt rammen for enhver tilsyneladende abnormiteter . Gør dele af rammen skinnerne vises snoet ? Er der folder eller buler i den ene side af stellet jernbane , som ikke findes på den modsatte side af den pågældende ramme jernbane ? For det andet kontrollere, om karrosseridele linje med hinanden . Gør linjerne i døren kampen op med de strækninger i det kvartal panelet ? Er bagklappen tæt let ? Er der en større kløft på den ene side af bagklappen end de andre , når bagklappen er lukket ? Svigt i karrosseridele til at line op med hinanden, kan det blot være en justering problem , eller det kunne tyde på et problem med rammen. Vær forsigtig her .
8 .
Kig for krop fyldstof . Body fyldstof , ofte benævnt Bondo , er et uundværligt redskab i de afsluttende faser af karrosseripanelets reparation . Anvendes korrekt , kan kroppen fyldstof holde i mange år og er praktisk ikke kan påvises med det blotte øje en gang malet . Desværre , dens effektivitet og lave omkostninger ofte resultere i en katastrofe på grund af overforbrug og forkert anvendelse .
Den bedste måde at finde filler på en malet bil er ved at placere en magnet på forskellige områder af bilen . Fordi kroppen filler ikke er metal , vil det ikke tiltrække magneten . Hvis kroppen filler har været brugt over metal ( i modsætning til at udfylde et stort hul ) , bør trække af magneten være mindre end tilsvarende områder i bilen .
9 .
Undersøg styrehus . Et kig på styrehuse kan udsætte et væld af problemer og bør ikke overses . Vær især opmærksom på den bageste styrehus , der kan afsløre trækkraft barer , rust og krop filler anvendes rundt om hjulet-åbning læbe . Hvis ejeren vil tillade dig , skal du fjerne den bageste hjul til denne inspektion .
10 .
Sørg for indre komponenter er korrekte . Du bør ikke tage for givet , at det indre af den bil, du er interesseret i at købe er den rigtige indretning for den pågældende bil . På grund af lighedspunkterne mellem år (1965-1966 modeller , 1967-1968 modeller , osv. ) , interiør stykker let kan byttes . Flere Mustang guider har detaljerede billeder af de forskellige interiører er til rådighed for hvert år og bør høres, før du køber en Mustang .


Relaterede artikler


hvordan man kan identificere en nummerplade nummer
hvordan man kan sammenligne priserne på nye biler
vinterdæk regler i Connecticut
forsædet vs bagsædet risiko
køretøj ulykkesstedet undersøgelse klasser
hvordan du indtaster en motortrafikvej sikkert
om politiets beslaglægge auktioner
hvordan man kan forhandle med en bilforhandler
hvordan man kan vinde en trafik billet i retten
skolebus sikkerhed fakta