dæk kæder oplysninger

dæk kæder oplysninger

Kørsel under ekstreme forhold kan være farligt , og dæk kæder er blandt de nemmeste måder at give dig selv en fordel i forhold til elementerne . De leverer den ekstra trækkraft er nødvendig for sne , isnende eller mudrede veje . vide hvornår du skal bruge dæk kæder og hvilke alternativer der findes , er af afgørende betydning for alle bilister

Hvad Tire Kæder Må

Da de fleste typer dæk er designet til brug på tørre eller let fugtige overflader , deres mønster er måske ikke nok til at opnå trækkraft under ekstreme forhold . Dæk kæder vedhæfte rundt om et køretøj hjul for at tilføje trækkraft end dækkets standard gummi slidbane . Selv såkaldt " hele sæsonen " dæk kan have behov for tilsætning af dækkets kæder når der er mere end en lille mængde af sne eller is på en vej eller når du kører off-road er nødvendig .
En af fordelene af dæk kæder er, at de kan tilføjes og fjernes relativt hurtigt og kræver mindre tid og værktøjer end at skifte en bil 's dæk . Dette gør det muligt at gennemføre kæder i bagagerummet , og vedhæfte dem kun , når de er mest brug for . For eksempel , som regel lastbilchauffører bære dæk kæder som en del af deres standardudstyr , bruge dem rutinemæssigt i vintermånederne .

Brug Tire Kæder

De fleste producenter af dæk kæder tilbyder deres egne brugsanvisninger . I de fleste tilfælde er trætte kæder draperet omkring dæk og derefter spændes ved hjælp af en strammer værktøj, så de sidder på dækket uden at anvende alt for meget pres . Selvfølgelig skal kæder matche dækkets størrelse , så de ikke glider ud under brug . Dækket skal også være oppumpet til det rette tryk, så dens diameter er den rigtige størrelse til kæderne til at passe over .
Tire kæder er mest nyttige på et køretøjs drivhjul , hvor fordelene ved tilføjede trækkraft vil blive overført til bevægelse fremad . Kæderne skal matche for at sikre endnu acceleration . Køretøjer med firehjulstræk kan have dækket kæder placeret på alle fire hjul , eller enten forreste eller bagerste hjul , hvis blot et par af kæder er til rådighed . Placering kæder på forhjul ethvert køretøj hjælper også med styring og håndtering .

forordninger om Kæder

Dæk kæder kan leveres med en rating system, der afgør hvilke dæk og køretøjer , de vil passe på . Disse ratings er angivet af Society of Automotive Engineers ( SAE ) . Tre kategorier af dæk kæder , der hver en måling af størrelsen af afstanden mellem køretøjets krop og hjulet , samt hvor meget plads omkring dækkets sidevæg . Klasse W kæder er de største , efterfulgt af klasse U og klasse S kæder .
Brugen af dæk kæder er også normalt reguleret af lokale regler. I nogle steder , er kæder kun lovligt i visse måneder , eller når en meddelelse er blevet gjort muligt at anvende dem , f. eks under en storm . I ekstreme tilfælde kan biler ikke få lov til at benytte visse veje , medmindre kæder er blevet installeret . Andre gange kæder er forbudt helt , uanset forhold.

den negative side

Det største problem er forårsaget af dæk kæder er ekstra slid og ælde , de lægger på asfalterede veje . Gader , der oplever et højt niveau af dæk kæde normalt bruger er nødvendige for at blive repareret langt oftere end andre veje . Dette fører til ekstra omkostninger i vejvedligeholdelse og kan være årsagen bag restriktioner på brugen af dæk kæder .
Kørsel med dæk kæder lægger også grænser for et køretøjs sikker maksimalhastighed . Mange dæk kæde producenter tyder kørsel ikke hurtigere end 30 miles i timen , når kæder er installeret . Også , over længere perioder , kan kæder begynder at løsne sig , og stoppe for at stramme dem, kan være nødvendig. Kæder selv vil også rust og slitage ud over tid , mente at de skulle udskiftes en gang imellem.

Andre måder at vinde trækkraft

Når dæk kæder er ikke nødvendigt eller tilladt , er der yderligere muligheder for at give et køretøj tilføjet trækkraft . En af disse er at bruge alt terræn eller vinterdæk , som har bredere mønstre beregnet til fremdrift af et køretøj , selv om sne veje . En anden taktik er ansat af mange bilister , der bor i koldt vejr holder tunge genstande , såsom slagger blokke eller sandsække , i bagagerummet på en bil med baghjulstræk . Dette stiller større vægt over drivhjulene , tvinger dem ned i kontakt med vejbelægningen .
Nogle dæk beregnet til brug på sne eller is funktion gummiblandinger , der er blødere eller indeholder skarpe fremspring til at gribe glatte overflader bedre . Pigdæk er en anden alternativ til dæk kæder , som kan udgøre et kompromis mellem omsorg for veje og finde en måde at tilføje trækkraft .


Relaterede artikler


hvordan man kan ændre lydstyrken på en bils gps
hvordan man kan styrke en bil
historien om sikkerhedsseler
hvordan man kan forhindre din egen gadeoptøjer
hvordan man kan være sikker på at køre ture
hvordan man kan modregne en bil alarm
sikkerhedstip under kørslen
typer af dæk til biler
måder at forbedre brændstof kilometertal
hvordan man kan bremse med venstre fod