Hvordan automatisk forlygter arbejde ?

Hvordan automatisk forlygter arbejde ?

Automatisk forlygter er en moderne bekvemmelighed i mange af nutidens biler . De eliminerer behovet for, at føreren manuelt tænde eller slukke for forlygterne i de fleste køresituationer . Navnene på de automatiske forlygten mulighed variere mellem bilfabrikanter , men de udfører samme tjeneste for føreren . Deres sekundære funktioner , der er en automatisk forlygte indstillingen bortset fra de andre

Drift af Automatisk Forlygter

Den automatiske forlygter aktiveres gennem en fotoelektrisk sensor , som er indlejret i instrumentpanelet . Sensoren er placeret i bunden af forruden under afdugger grill . Følsomheden af sensoren er enten fastsat af bilproducent eller driveren . Sensoren er aktiveret af lysforholdene ved daggry eller skumring . Lysene kan slukke op til fem minutter efter at motoren er slukket .

Lokomotivføreren har evnen til at omgå de funktioner af den automatiske lygter med driften af lyskontakten eller en anden enhed i bilen . Hvis føreren utilsigtet forlader lys på , vil en påmindelse dørklokke ring , så føreren kan slukke dem .

Switch Controls

Den lyskontakt af en automatisk forlygte kontrolleret bilen ligner skift af en bil med konventionel forlygter . Den konventionelle lyskontakt har positioner at læse " off " , " park "og " forlygter ". Lyskontakten af en automatisk forlygte bil har holdninger , som læst " auto ", " park "og " forlygter ". Nogle bilmodeller har en " off " position , så føreren kan omgå den automatiske forlygten funktion , når du starter bilen.

General Motors ' Automatic Light Control

Automatisk Light Control -system ( ACL ) er en standard feature for 1999 -2004 Oldsmobile køretøjer og en mulighed for nogle Pontiac modeller . Følsomheden af sensoren og forlygten forsinkelse er indstillet på fabrikken og kan ikke justeres . Automatisk Light Control tænder lysene på , når sensoren , i instrumentpanelet , sanser mørke omgivelser . Systemet vil aktivere lyset, når bilen er kørt i en kapsling , som et parkeringshus . Heavy overskyet betingelser kan få lys til at tænde . Forlygten off forsinkelse 20 sekunder . Tågelygter , hvis monteret , vil slukke , når føreren slukker motoren .

Omgåelse af systemet kan ske ved at indbyde de parkeringsbremsen , før motoren startes . Også efter at dreje motoren slukket , kan man flytte lyskontakten fra " auto "til " forlygter " og tilbage til " auto " igen .

Fords Auto Lampe System

Lincoln-Mercury køretøjer har brugt et system kaldet " Auto-lampe . " En fotocelle bruges til at aktivere den automatiske lygter , når forholdene tillader det .

Dens to sekundære funktioner differentiere Auto-lampe fra General Motors ' Automatic Light Control -system . Det automatiske lygten Systemet kan omgås på lyskontakten . For det andet , Auto-Light har en udgangsforsinkelsen funktion , der holder den indvendige og udvendige lamper lyser , så stien til førerens boligen kan belyses . Det var en valgfri funktion ( ca. 1981 og 1982 model år ) senere lavet en standard på Mercury Grand Marquis .

Twilight Sentinel

Twilight Sentinel er en af de tidligste former for automatiske forlygte funktioner for General Motors ( Cadillac og Buick ) og Chrysler biler . Det går tilbage til 1964 . Twilight Sentinel bruger en forstærker og en enkelt fotocelle at måle lysintensiteten før du tænder lyset på . Fra 1980 Buick Køber Guide fastslår forlygterne vil " blive på at tænde en sti foran bilen for tre minutter, "når motoren er slukket . Føreren kan indstille den tid, længde for forlygten forsinkelsen . Ifølge Imperial Club. com , Chrysler version af Twilight Sentinel vil belyse det modsatte lamper sammen med forlygterne .

Ifølge Chip Lamb , en bruger blinklyset til at belyse den tilsvarende side af bilen , forudsat at bilen er udstyret med side kurvelygter ( Cadillac , Buick Riviera og Electra og Chrysler Imperial funktion) . Kurvelygter er hvide lys på den førende del af forskærm nogle luksusbiler .

.

Konklusion

Det automatiske Forlygten er en mainstream funktion i mange biler . Det var engang en feature set udelukkende på luksusbiler . Det er et praktisk luksus funktion .


Relaterede artikler


Idaho barn sikkerhedssele love
hvordan man skal køre en motorcykel med en kobling
mobiltelefon sikkerhed på tankstationer
hvordan man kan føle sig trygge og behagelige som en udpeget chauffør
hvordan man kan reducere dæktrykket for sne og is
Sådan finder du den rigtige online-trafik skole
hvordan man skal køre en manuel ( gearstang ) bil
hvordan man skal køre i en snestorm
hvordan man får en trængsler licens
Hvordan automatisk forlygter arbejde ?