USA

USA

Standarder for at befordre kørestole i varevogne eller andre køretøjer er blevet udviklet af Society of Automobile Engineers ( SAE ) . Disse sikkerhedsstandarder give anvisninger om korrekt sikring kørestole til at modstå de belastninger af en trafikulykke . Tilgængeligheden af sikker transport giver svært handicappede personer at have et mål for værdighed , som ellers ikke ville være muligt

grundlagsforskning standard

Standarder for kørestol van sikkerhed findes i Society of Automobile Engineers standard J2249 ( SAE J2249 ) . Ifølge en teknisk rapport fra University of Pittsburgh , " formålet med SAE J2249 er at opstille krav til kørestol tiedowns og fastholdelsessystemer ( WTORS ) sælges som efterfølgende monteret udstyr til installation og anvendelse i motordrevne køretøjer. " Standarder fastlagt ved SAE for at sikre kørestole i et motorkøretøj , er frivillige og ikke mandat af den føderale regering .

Opdateret standard

En opdatering til SAE J2249 er i øjeblikket under udvikling , og " vil blive offentliggjort som en del af ANSI /RESNA kørestol Standarder /Bind 4 : Kørestole og Transport "( se ressourcer) . ANSI refererer til American National Standards Institute og RESNA er Rehabiliterings Engineering og Hjælpemidler Society of America . Standarden er blevet opdateret til at bringe den i overensstemmelse med føderale motorkøretøjer standarder for passagerskibe begrænsninger . Kørestolsbrugere passagererne bør beskyttes fra samme retningsbestemte styrtet kræfter, andre passagerer er udsat for .

Sikker siddepladser

Kørestole beregnet til at fungere som et sæde når den er monteret i et motorkøretøj , er fremstillet til at opfylde ANSI /RESNA standard WC19 . Kørestole overholder standarden WC19 er bygget med et system af kroge , der er blevet testet sikkert sikre en kørestol i tilfælde af en trafikulykke . Kig efter WC19 etiketten , når der vælges en kørestol for transport med køretøjer .

Sikkerhedsseler

Hver stat har forordninger, der angiver, hvordan forskellige klasser af køretøjer passagerer skal fastholdes i motorkøretøjer . Federal Motor Vehicle Safety regler kræver bilfabrikanterne til at bygge ind bilsæder skødet og skulder remme, og ankre til barnestole . Handicappede passagerer, der sidder i kørestole er ikke i stand til at drage fordel af disse sikkerhedsforanstaltninger . Sæde og skulderselerne skal inddrages i kørestole beregnet til transport af handicappede passagerer . Fastholdelsesanordninger beregnet til handicappede skal være i stand til at støtte overkroppen af svært handicappede personer i tilfælde af en trafikulykke .

Forbundslov

Ifølge det amerikanske Department of Justice 's Guide til Disability Rights Love , " ADA forbyder forskelsbehandling på grund af handicap i beskæftigelse , statslige og lokale myndigheder , offentlige boliger , erhverv , transport , og telekommunikation . " Nogen regering eller private organisation, der tilbyder offentlig transport skal foretage hensættelser til kørestolsbrugere mennesker at være sikker transport .


Relaterede artikler


smart bilulykke sikkerhed
hvordan man kan være en god og sikker chauffør
hvordan man håndterer en bilulykke korrekt
chauffører uddannelse proces & regler
hvordan du sikkerhedskopierer et femte hjul trailer
forskelle mellem pelikan & søpapegøje overfarter
hvordan man bliver en f1 racer
luftslange sikkerhed
sikkerhedsfunktioner for tidlig biler
hvordan man kan spare gas og penge