fordele og ulemper ved alle firehjulstræk

fordele og ulemper ved alle firehjulstræk

Alle Wheel Drive ( eller AWD ) er et system, hvor alle fire hjul af en bil fungere samtidig at forbedre trækkraften og håndtering . Selv om det er muligt for en bil for at have løbende AWD kapacitet , er det langt mere almindeligt for et par hjul til at engagere , når sensorer registrerer , at det andet par er begyndt at glide . Der er både fordele og ulemper AWD systemer

Traction

I intermitterende AWD -systemer, baghjulene engagere når sensorer registrerer afvigelser fra forhjulene . Under disse omstændigheder , faktisk køretøjet registrerer og kompenserer for farligt kørselsforhold , såsom stillestående vand , sne , is eller grus , som ellers kunne bringe kontrollen over køretøjet . Ved at indbyde de andet sæt hjul , oplevelser køretøjet yderligere to berøringspunkter på overfladen af vejen , der giver større sandsynlighed for, at dens dæk vil greb overfladen og give føreren mulighed for at bevare kontrollen . Den ekstra vægt på AWD systemer også tilskynder flere vejgreb og tilføjede kontaktpunkter distribuere bilens vægt mere jævnt over punkter fremdrift .

brændstoføkonomimærkning

Den primære ulempe ved en AWD køretøjet er omkostningerne . Transmission og tilhørende udstyr er nødvendige for at give både kontinuerlig og intermitterende AWD er kompleks og bekostelig, ofte kræver sensorer og computere, der ikke er nødvendige på to-og fire- hjulstræk køretøjer . Denne omkostning øger den indledende markedsundersøgelse af køretøjets værdi og kan også påvirke udgifterne til reparationer . Ud over disse omkostninger , kræver AWD systemer mere brændstof til at drive yderligere hjul og er mindre brændstoføkonomiske end sammenlignelige tohjulede-køretøjer .

bremselængde og Collision Avoidance

Mens vægten af AWD køretøjer forbedrer deres håndtering , det øger også afstanden de behøver for at stoppe . I et scenario, hvor køretøjet skal gøre et pludseligt stop , og kan ikke sno sig eller vende , en kollision bliver mere sandsynligt end med en lettere bil . Under lignende omstændigheder , dem men hvor en ulykke kan undgås ved at dreje , AWD køretøjer tilbyde overlegen kollisionsforebyggende end tilsvarende biler med mindre effektiv håndtering og dreje kapaciteter .


Relaterede artikler


hvordan man kan identificere de vigtigste os afmærkning
fordelene ved en delebil
anhængertræk instruktioner
hvordan man skal køre i stater uden en gps
hvor kan en gps være skjult på en bil ?
kan du køre , hvis du er blind på det ene øje ?
hvordan man kan rejse med dine katte
hvordan man kan skifte gear for gas kilometertal
hvordan du: fortælle - Bedstefar / bedstemor - deres køredage er forbi
beslaglægge definition